Ying Yang Favicon

2.0 Voor de rechter.

De afgelopen jaren ben ik steeds stiller geworden op internet, omdat een schuld van maar liefst 100.000 euro onterecht in mijn schoot werd geworpen! Al zes jaar wordt zodoende mijn inkomen gekort tot bestaansminimum, waardoor ik niet beschik over geld om De Nacht dat de Sterren Dansten te promoten, én elke euro boekinkomsten gaat rechtstreeks naar de schuldeisers. Al zes jaar. What a life.

Ik hoop dat via deze blog de komende weken veel mensen aangeven geïnteresseerd te zijn in de crowdfunding actie. Meld je aub aan, dan blijf je op de hoogte én dan kan ik de rechter misschien overtuigen!

Als veel mensen aangeven geïnteresseerd te zijn in de crowdfunding actie, dan zal de rechter het voorstel moeilijker kunnen afwijzen!

Hamer van de rechter 1

Binnenkort gaat een rechter mijn zaak bekijken. Ik zie een opening. In mijn verklaring doe ik de rechter een voorstel:

Via crowdfunding wil ik 10,000 euro inzamelen om De Nacht dat de Sterren Dansten via betaalde internetmarketing onder de aandacht te brengen. Ik ben dan bereid om van de toekomstige boekinkomsten max. 5% af te staan aan de schuldeisers. 
Crowdfunding kan ik pas opstarten als ik beschik over een schone lei.

De rechter zal overtuigd moeten worden dat ik in staat ben om 10.000 euro via crowdfunding te kunnen inzamelen…

Schrijf je AUB in voor de nieuwsbrief van de

CROWDFUNDINGSACTIE

Dan blijf je op de hoogte én hopelijk kunnen wij de rechter overtuigen!

Deel deze blog aub met goede vrienden. 

De Nacht dat de Sterren Dansten raden wij aan voor iedereen die gelooft in een betere wereld. En voor iedereen die deze mooiere wereld wil leren kennen. Bewustwording is inmiddels een begrip geworden en dit boek kunnen we dan ook met recht een bewustwordingsroman noemen... Het liefst zouden wij in... Lees meer...

De Nacht dat de Sterren Dansten raden wij aan voor iedereen die gelooft in een betere wereld. En voor iedereen die deze mooiere wereld wil leren kennen. Bewustwording is inmiddels een begrip geworden en dit boek kunnen we dan ook met recht een bewustwordingsroman noemen… Het liefst zouden wij in de auto gesprongen zijn om te zoeken naar deze mooie liefdevolle werkelijkheid in Zuid-Frankrijk. Een herkenning voor iedereen!

 

Delen!
Stichting EarthWatcher

Dit boek in 2 dagen helemaal uitgelezen en ik was helemaal verrast. Wat een prachtig boek en wat een nog mooier einde! Mijn complimenten voor de schrijfster. Ik wacht op nog veel meer werk van deze top-auteur!

Michel

Wat een boek!!!! Ik heb het gelezen, en wat heeft het een indruk op me gemaakt! Het boek had ik te leen van een vriendin van mij en zou het toch erg graag ook in bezit hebben. We zijn ons 'bewust' van een leven in Liefde en Licht, zonder oordelen... Lees meer...

Wat een boek!!!! Ik heb het gelezen, en wat heeft het een indruk op me gemaakt! Het boek had ik te leen van een vriendin van mij en zou het toch erg graag ook in bezit hebben. We zijn ons ‘bewust’ van een leven in Liefde en Licht, zonder oordelen en het loslaten van meningen. Natuurlijk lukt dit nog niet helemaal maar het boek heeft me nog bewuster gemaakt van zo een leven en ik heb een gevoel van heimwee. Ben helemaal verliefd op het boek.
In Liefde en Licht….Anja

Delen!
Anja

Met ontzettend veel plezier en herkenning heb ik jou boek gelezen! Wauw, wat ben ik blij, dat ik per puur "toeval" op jou site terecht kwam! Ik raad het boek bij iedereen aan. Ook ik leef in een ander wereld en heb altijd geweten dat deze wereld anders is en... Lees meer...

Met ontzettend veel plezier en herkenning heb ik jou boek gelezen! Wauw, wat ben ik blij, dat ik per puur “toeval” op jou site terecht kwam! Ik raad het boek bij iedereen aan.
Ook ik leef in een ander wereld en heb altijd geweten dat deze wereld anders is en kán! Als we het maar weten en willen! Ik kwam thuis toen jij het woord “andersdenkend” gebruikte.
Helaas wordt je in deze wereld snel voor gek versleten, maar dat heb ik inmiddels geaccepteerd..:)

Delen!
Monigue Dusault

Mijn bewondering voor dit boek is enorm en ik heb veel bevestiging gekregen op mijn manier van denken dat het ánders kan. Voor mij is het nu nog duidelijker dan voorheen, dat er in een wereld zonder jaloezie en afgunst veel meer vreugde EN liefde zal kunnen zijn. Liefde in... Lees meer...

Mijn bewondering voor dit boek is enorm en ik heb veel bevestiging gekregen op mijn manier van denken dat het ánders kan. Voor mij is het nu nog duidelijker dan voorheen, dat er in een wereld zonder jaloezie en afgunst veel meer vreugde EN liefde zal kunnen zijn. Liefde in elke denkbare vorm dus. Laten we samen die nieuwe wereld in stappen!

Delen!
Theo

Een parel in boekenland. Ook fragmenten waar ik heerlijk om heb gelachen. Hilarisch die reacties. Maar heel goed geschreven. Ik kan alles en iedereen zo voor me zien en mee ervaren. Ik promootte het al op mijn drie twitteraccounts @ikverbind @vandermieden en @tweetkind.

Bert-Jan van der Mieden

Ik heb je boek uit. Ik vind het amazing. Het raakte me... het was alsof er met een hamer op mn hoofd gemept werd in positieve zin. Herkenning. Super! Ik raad hem iedereen aan!

Esther Scholten

Het boek is een streling voor je ziel, ik ben thuisgekomen in de hemel op aarde zo is het de bedoeling dat wij allemaal leven. De tijd is er voor om dit NU te gaan doen, het verleden en heden samen dat is onze toekomst. laten we door ons te... Lees meer...

Het boek is een streling voor je ziel, ik ben thuisgekomen in de hemel op aarde zo is het de bedoeling dat wij allemaal leven. De tijd is er voor om dit NU te gaan doen, het verleden en heden samen dat is onze toekomst. laten we door ons te verbinden dit gaan neerzetten.
Namasté, in licht en liefde.

Delen!
Diolène

Wat een heerlijk boek! Het geeft heel veel stof tot nadenken en daar hou ik van. Ik heb het boek in een opwelling besteld omdat de titel me aansprak. Jouw mail maakte me wel ontzettend nieuwsgierig natuurlijk ? Ik vond het heel boeiend en kon het bijna niet wegleggen. Ik... Lees meer...

Wat een heerlijk boek! Het geeft heel veel stof tot nadenken en daar hou ik van. Ik heb het boek in een opwelling besteld omdat de titel me aansprak. Jouw mail maakte me wel ontzettend nieuwsgierig natuurlijk ? Ik vond het heel boeiend en kon het bijna niet wegleggen. Ik baal nu ook wel een beetje dat het uit is.. Dit smaakt naar meer… lieve groet Kitty

Delen!
Kitty

Ik heb genoten van het verhaal. Heerlijk verruimend voor mijn denken en warm. Ik neem het mee in mijn leven. Heel erg bedankt Peter.

M.C. ( Ria ) Bongaertz

Ik heb je boek vandaag in 1 adem uitgelezen! Moet het nog even laten bezinken.... heb het er wel gloeiend warm van..... Alvast bedankt voor het delen van je prachtige verhaal!! ... liefde en licht peet

Petra

Een aanrader, mag in geen vakantie koffer ontbreken. Heerlijk boek, leest lekker, geeft verrijking van jezelf, maakt je fantasie los, je dromen....En de gedachte is het nu fantasie of echt... Gewoon kopen en lezen!! Heeerlijkkkkk. Ik ga weer snel verder lezen...

Heleen

Heel herkenbaar en een gevoel van zie je nou wel; ik heb het toch niet verkeerd gezien en gevoeld. Ik heb altijd vanuit mijn hart geleefd en me vaak afgevraagd waarom ik graag wil leven vanuit respect, vrede en liefde, terwijl niet iedereen dat doet. ik vind het een mooi... Lees meer...

Heel herkenbaar en een gevoel van zie je nou wel; ik heb het toch niet verkeerd gezien en gevoeld. Ik heb altijd vanuit mijn hart geleefd en me vaak afgevraagd waarom ik graag wil leven vanuit respect, vrede en liefde, terwijl niet iedereen dat doet. ik vind het een mooi boek en vind het mooi dat ik het nu net tegenkwam op internet, al weet ik nu al niet eens meer hoe ik er kwam.

Delen!
Marga

In het begin heb ik wat moeite gehad met de wat "springerige" manier van schrijven. Maar oh God wat is dat goed gemaakt. Ik ben er zelfs in de nacht voor opgestaan om door te lezen. Een prachtig verhaal en mooi verteld. Binnen een paar dagen uitgelezen. Jammer dat het... Lees meer...

In het begin heb ik wat moeite gehad met de wat “springerige” manier van schrijven. Maar oh God wat is dat goed gemaakt. Ik ben er zelfs in de nacht voor opgestaan om door te lezen. Een prachtig verhaal en mooi verteld. Binnen een paar dagen uitgelezen. Jammer dat het boek uit is.

Delen!
Anky

Via de ruilboekenkast van Post-21, een superinitiatief van vrienden van mij (wat heb je nog aan de gewone bieb als zulke boeken daar al niet meer te krijgen zijn), las ik je boek. Prachtig! Ik lees veel en heb al veel van dergelijke boeken gelezen, maar jouw boek is heel... Lees meer...

Via de ruilboekenkast van Post-21, een superinitiatief van vrienden van mij (wat heb je nog aan de gewone bieb als zulke boeken daar al niet meer te krijgen zijn), las ik je boek. Prachtig!
Ik lees veel en heb al veel van dergelijke boeken gelezen, maar jouw boek is heel speciaal. Ik ben geneigd speciale dingen bij me te houden, maar jouw boek gaat de ruilboekenkast weer in, zodat anderen er ook van kunnen genieten. En zodat het zo de grote steen kan bijdragen tot realisatie van de nieuwe wereld.

Ik moet zeggen: jouw persoonlijkheid intrigeert me wel. Wat een zoektocht heb je achter de rug, respect!

Dankjewel!

Lieve groet,
Anja

Delen!
Anja

Zelden een boek gelezen waarbij ik het zo erg vond dat ik het uit had! Was er nog lang niet klaar mee! Ben er nog lang niet klaar mee! Heb genoten deze week! Hoop nog heel veel boeken van jou te mogen gaan lezen!

Ilse

In 2 dagen las ik dit boek uit, de boodschap die het verteld zou ik met iedereen willen delen maar ik vind eigenlijk dat je het boek gewoon moet bestellen en gaan lezen. het boek raakte mij, het vertelde zo'n bijzonder mooi verhaal. Het is een boek met bijzonder veel... Lees meer...

In 2 dagen las ik dit boek uit, de boodschap die het verteld zou ik met iedereen willen delen maar ik vind eigenlijk dat je het boek gewoon moet bestellen en gaan lezen.

het boek raakte mij, het vertelde zo’n bijzonder mooi verhaal. Het is een boek met bijzonder veel passie is geschreven en dat merk je zodra je begint te lezen.Het raakt je, het ontroert je en ik denk dat ieder die dit boek zal lezen anders naar de wereld zal gaan kijken. Het is een boek dat je graag wil delen met de mensen om je heen die je lief zijn. Het boek raakte mij op een manier zoals ik het niet verwacht had.

Ik kan best meer over het boek vertellen maar eigenlijk vind ik dat je t zelf zou moeten lezen en zo zelf geraakt zal worden door dit geweldige boek.

Tegen de schrijfster Chantal Alais zou ik willen zeggen dat ik hoop dat ze zeker door zal gaan met schrijven en ik enorm van je mooie eerste debuut heb genoten!

Delen!
Laura

Het feit dat ik me verwant voel met de Katharen en de positieve uitstraling van Chantal hebben me uitgenodigd dit boek te kopen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad! Al zeer snel werd ik meegezogen in het verhaal en leek het alsof ik zelf één van de hoofdpersonages... Lees meer...

Het feit dat ik me verwant voel met de Katharen en de positieve uitstraling van Chantal hebben me uitgenodigd dit boek te kopen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad!
Al zeer snel werd ik meegezogen in het verhaal en leek het alsof ik zelf één van de hoofdpersonages was die alles beleefde…
Het gedachtengoed dat duidelijk naar voor komt in dit boek, bevestigt mijn eigen gevoel van hoe Liefde kan zijn…. pure Liefde, zonder bezitsdrang of jaloezie, maar de ander gewoon laten zijn wie hij of zij is en samen genieten van de Goddelijkheid die we allen in ons dragen…
Prachtig verhaal, en zeer goed geschreven, zonder overbodige poespas over de geschiedenis rond “de strijd der Katharen”, maar eindelijk een boek dat over de mensen zelf gaat, hun waarden en normen, maar vooral de enorme Liefde die er was onder elkaar !

Een absolute aanrader !!!

Delen!
Brigitte

Ik ben niet zo'n lezer, maar dit boek pakte me helemaal. Wat een prachtig verhaal, waarin verleden, heden en fantasie goddelijk samenkomen.

Jan Makker

Wat een geweldig boek, ik had het in 2 dagen uit. Heb het al 3 dagen uit en ben nog altijd onder de indruk van het boek. Het heeft me geraakt. Ik hoop dat in de toekomst nog zo'n boek mag verschijnen. Ik wens jullie heel veel succes en dat... Lees meer...

Wat een geweldig boek, ik had het in 2 dagen uit. Heb het al 3 dagen uit en ben nog altijd onder de indruk van het boek. Het heeft me geraakt. Ik hoop dat in de toekomst nog zo’n boek mag verschijnen. Ik wens jullie heel veel succes en dat het boek een bestseller mag worden.

Veel liefs Fienie

Delen!
Fienie Borghans-Ritt

Ik ben niet zo écht een romanlezer, ma jouw boek is gewoon zalig. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen! Ik zocht honderden excuses om te kunnen verderlezen. Ik heb het dan ook uitgelezen in twee dagen, heerlijk. Ik had niet het gevoel dat ik een boek aan het lezen... Lees meer...

Ik ben niet zo écht een romanlezer, ma jouw boek is gewoon zalig. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen! Ik zocht honderden excuses om te kunnen verderlezen. Ik heb het dan ook uitgelezen in twee dagen, heerlijk. Ik had niet het gevoel dat ik een boek aan het lezen was, ik had eerder het gevoel van een stuk van mijn leven te ervaren, in een andere tijd en andere ruimte. Ik heb gelachen, geweend, kriebels gevoeld, flashbacks gehad…. Je boek brengt heel wat teweeg en het is verslavend.
Dank je om al dit mooie neer te schrijven en op een onbaatzuchtige manier te willen delen. Je hebt prachtig werk geleverd.
Dat het Licht en de Liefde mogen blijven doorstromen, door alle tijden heen
liefs
Patricia

Delen!
Patricia

Ik heb jouw boek mogen lenen van mijn dochter Natascha, en ik vond het fantastisch goed. Ik heb het, net zoals zij, in enkele dagen verslonden. Ik wens je veel sukses en hoop dat er nog veel mensen mijn mening zullen delen want ik wacht al op een vervolg !

Linda Crols

Het is alweer een poosje geleden dat ik je boek las Chantal, ik kwam ermee in aanraking door een vriend. Al lezende werd ik meegesleurd/ondergedompeld in een wereld zoals die zou kunnen zijn; een wereld van onvoorwaardelijke liefde, licht en passie. Nu, ongeveer een jaar later, merk ik dat jouw... Lees meer...

Het is alweer een poosje geleden dat ik je boek las Chantal, ik kwam ermee in aanraking door een vriend. Al lezende werd ik meegesleurd/ondergedompeld in een wereld zoals die zou kunnen zijn; een wereld van onvoorwaardelijke liefde, licht en passie. Nu, ongeveer een jaar later, merk ik dat jouw boodschap zich heeft verstrengeld met mijn beleving van de wereld. Het was al aanwezig maar ik leef het bewuster.. Als jouw boek zich op deze manier kan verspreiden, door zich te nestelen in het collectieve gedachtegoed en de belevingswereld van mensen, dan dragen we beslist bij aan een toekomst vol liefde.
Liefs,
Marieke

Delen!
Marieke

Ik vind het boek een juweeltje! Ik kon gewoonweg niet meer stoppen met lezen! Het is zo'n bijzonder, uniek, en verrassend, tintelend, sprankelend boek!

Irma

Nou nou.... Ik heb het zelfs 2 keer gelezen! Volgens mij ben ik dus ook "andersdenkend" in vele opzichten (grinnik). Ik heb ontzettend genoten, het is nog heel en ik kan zo met gemak in dat "wereldje" instappen, het lijkt wel of dat ik ze ook allemaal persoonlijk ken.... Nou,... Lees meer...

Nou nou…. Ik heb het zelfs 2 keer gelezen! Volgens mij ben ik dus ook “andersdenkend” in vele opzichten (grinnik). Ik heb ontzettend genoten, het is nog heel en ik kan zo met gemak in dat “wereldje” instappen, het lijkt wel of dat ik ze ook allemaal persoonlijk ken…. Nou, dan is je opdracht geslaagd vind ik, jouw boek is werkelijkheid geworden voor mij…. Goh, als het nog ‘ns mogelijk zou kunnen zijn om de tijd ’n stuk terug te draaien…. We blijven hopen…
…. Liefs

Delen!
Ankie

In enkele dagen tijd had ik dit fantastische boek uitgelezen, alles moest wijken, en dan kwam het moment dat ik angst had dat het verhaal zou eindigen...zo voelde ik mezelf erbij betrokken. Chantal wijst ons door dit prachtige boek dat zich afspeelt in verleden en heden een weg naar het... Lees meer...

In enkele dagen tijd had ik dit fantastische boek uitgelezen, alles moest wijken, en dan kwam het moment dat ik angst had dat het verhaal zou eindigen…zo voelde ik mezelf erbij betrokken.
Chantal wijst ons door dit prachtige boek dat zich afspeelt in verleden en heden een weg naar het licht. Wég uit de angst. Een boeiend verhaal geschreven vanuit het hart. Een aanrader voor iedereen die bezig is met waarheid en éénheid. Genieten !

Delen!
Natascha Proost

Ik heb het boek in één ruk uitgelezen! Prachtig verhaal en erg meeslepend geschreven, net of je het zelf beleeft!  Kopen dat boek !!!!!! het is een openbaring !!!!!! De waarden en normen van de Katharen bevestigen wat ik al langer voelde in mijn Zijn en is nu bevestigd, ik... Lees meer...

Ik heb het boek in één ruk uitgelezen! Prachtig verhaal en erg meeslepend geschreven, net of je het zelf beleeft!  Kopen dat boek !!!!!! het is een openbaring !!!!!!

De waarden en normen van de Katharen bevestigen wat ik al langer voelde in mijn Zijn en is nu bevestigd, ik was er ook eentje, want ik denk nog altijd zo…..

 

Delen!
Spiritbie Trust

Met open mind ben ik begonnen in De nacht dat de sterren dansten..Ik had geen idee wat ik kon verwachten..Maar al heel snel werd ik meegesleept in het verhaal.. Chantal neemt ons van het heden mee naar het verleden, te weten 1145, en hoe langer en meer ik over die... Lees meer...

Met open mind ben ik begonnen in De nacht dat de sterren dansten..Ik had geen idee wat ik kon verwachten..Maar al heel snel werd ik meegesleept in het verhaal.. Chantal neemt ons van het heden mee naar het verleden, te weten 1145, en hoe langer en meer ik over die tijd las, hoe meer er in mij een verlangen groeide om in die tijd geleefd te hebben!
Het is ook een verhaal dat je leert lief te hebben zonder jalouzie of bezitsdrang.. Wat zou dat mooi zijn… De Goddelijkheid delen met iedereen die je lief is!
Chantal heeft het verhaal op een liefdevolle manier geschreven, het wordt nergens
“zweverig”… Integendeel, we kunnen er allemaal iets van leren… En O, Chantal..
Imagine van John Lennon was al een van mijn lievelingssongs, maar als ik er nu naar luister zal ik altijd aan jou denken, bedankt dat ik dit boek mocht lezen!!! Kus!!!

Delen!
Lenie

Een boek dat je gelezen moet hebben! We maken in het boek kennis met Paul Janssen en zijn collega Esther. We gaan mee naar een klimaat congres in Zuid Frankrijk. Het congres wordt gehouden in een historische burght. Na het congres is er een borrel en is er de ruimte... Lees meer...

Een boek dat je gelezen moet hebben! We maken in het boek kennis met Paul Janssen en zijn collega Esther. We gaan mee naar een klimaat congres in Zuid Frankrijk. Het congres wordt gehouden in een historische burght. Na het congres is er een borrel en is er de ruimte om nog wat met elkaar na te kunnen praten. Paul is nogal duf van de hele dag, en gaat een kijkje nemen in de tuin van de burght. Daar in de tuin begint het verhaal en laat je niet meer los tot de laatste bladzijde.

De nacht dat de sterren dansten is een verhaal van een man, die in een visioen kennis maakt met zijn zielsverwant. De eerste paar hoofdstukken van het boek waren redelijk stug, en het duurde dan ook even voor ik de smaak van het boek te pakken had.
Toen dit echter eenmaal zover was, wilde ik het niet meer wegleggen. Tegelijkertijd wilde ik niet verder lezen, omdat ik het boek niet uit wilde lezen. Niet omdat het niet goed was, integendeel. Het feit dat de laatste bladzijde steeds dichter bij kwam stemde me treurig, van mij had het boek nog 100 pagina’s meer mogen hebben.
Paul maakt in zijn visioen kennis met Shantah, zijn zielsverwant. Shantah neemt hem mee naar 1145, waar we het leven gaan beleven van 1145.
De nacht dat de sterren dansen is een verhaal over zielsverwantschap, vriendschap, het nu en het accepteren van mensen zoals ze zijn.
Je leeft intens mee met de personages in het boek. Geen moment heb ik de verspringen van het heden naar 1145 lastig gevonden. Als je leest BEN je de personages in het boek.

De auteur, Chantal stelt zich voor als transgender. Na het lezen van De nacht als de sterren dansten, verbaasde mij dit. De boodschap van het boek is de mensen in hun waarde laten om wie en wat ze zijn. Het voorstellen als transgender voelt voor mij als tegenstrijdig, omdat dit naar mijn idee helemaal niet terzake doet.
Voor mij is De nacht dat de sterren dansten een boek dat je kado doet aan je vrienden als een kostbaar geschenk. Je wilt het boek delen met de mensen om je heen. Een boek dat je gelezen moet hebben! Chantal, een mooier geschenk kan je iemand niet geven, bedankt dat dit ik een kijkje mocht nemen in jouw gedachten….

Delen!
Astrid van der Helm

Ik heb De nacht dat de sterren dansten in ruim één dag uitgelezen. In het begin had ik nog geen idee welke kant het verhaal op zou gaan maar op een bepaald moment had het verhaal mij in zijn greep en kon ik het niet meer wegleggen. Het is een... Lees meer...

Ik heb De nacht dat de sterren dansten in ruim één dag uitgelezen. In het begin had ik nog geen idee welke kant het verhaal op zou gaan maar op een bepaald moment had het verhaal mij in zijn greep en kon ik het niet meer wegleggen. Het is een fantastische roman die zich afspeelt in de jaren 2005 en 1145. Op het moment dat het verhaal terug ging in de tijd had ik het gevoel alsof ikzelf terugstapte in die tijd. Ik had af en toe het idee alsof ik de personages uit de tijd persoonlijk leerde kennen. Op het moment dat ik het boek toch even aan de kant moest leggen bleven Shantah, Beatrice en broeder Alfonso door mijn hoofd spoken.

Ik kan tot slot alleen nog maar zeggen dat De nacht dat de sterren dansten door Chantal vol passie is geschreven en dat dit verhaal me nog lang bij zal blijven.

Chantal, ik wil je hartelijk danken dat ik dit boek heb mogen lezen en ik hoop dat er nog meer verhalen zullen volgen.

Delen!
Ria

Ik heb het in één dag uitgelezen; het is alsof je in de Efteling in de droomvlucht zit. Je gaat helemaal mee terug in de tijd naar het leven van toen, alsof je het zelf allemaal meemaakt. En als je het dan uit hebt blijft het nog in je hoofd... Lees meer...

Ik heb het in één dag uitgelezen; het is alsof je in de Efteling in de droomvlucht zit. Je gaat helemaal mee terug in de tijd naar het leven van toen, alsof je het zelf allemaal meemaakt. En als je het dan uit hebt blijft het nog in je hoofd zitten…

De nacht dat de sterren dansten is een puur, eerlijk, ontroerend en meeslepend verhaal over liefde, verlangen en vriendschap.

Chantal, mijn complimenten!!

Delen!
Cynthiaaa

De nacht dat de sterren dansten is een verhaal over zielsverwantschap, vriendschap en liefde. Ik zou best in 1145 geleefd willen hebben, de eenvoud, zonder oordeel, genietend van de goddelijkheid. Spannend van begin tot 't einde. 'T maakt je nieuwsgierig hoe 't afloopt! Bedankt dat ik 'n exemplaar toegezonden heb... Lees meer...

De nacht dat de sterren dansten is een verhaal over zielsverwantschap, vriendschap en liefde. Ik zou best in 1145 geleefd willen hebben, de eenvoud, zonder oordeel, genietend van de goddelijkheid.
Spannend van begin tot ’t einde. ‘T maakt je nieuwsgierig hoe ’t afloopt! Bedankt dat ik ’n exemplaar toegezonden heb gekregen via astrid (astridenmellis.weblog), en succes met je volgende boek!

Delen!
Riet(je)

De nacht dat de sterren dansten, een titel tot leven komt tijdens het lezen. Als bij toeval kwam ik op deze website terecht waar ik las over het boek. Mijn nieuwsgierigheid dreef me om het boek te bestellen. Een geweldige beslissing zo blijtk! Ik liet me meedrijven in het boek... Lees meer...

De nacht dat de sterren dansten, een titel tot leven komt tijdens het lezen.

Als bij toeval kwam ik op deze website terecht waar ik las over het boek. Mijn nieuwsgierigheid dreef me om het boek te bestellen. Een geweldige beslissing zo blijtk!
Ik liet me meedrijven in het boek en werd verrast door nieuwsgierigheid en eerlijkheid. Door avontuur, passie en doorzettingsvermogen. Het verhaal lijkt op het eerste zicht misschien wat onrealistisch en bizar. Maar voor de mens die werkelijk gelooft in hogere vermogens kan het een sleutel zijn.
Het boek geeft hoop voor ieder die zijn vlammetje van licht voelt branden. Het boek geeft voor mijzelf een gevoel van herkenning en vertrouwen.

Een absolute aanrader voor iedereen die rust zoekt, voor iedereen die gelooft dat iedereen een sprankeltje god is.

Ik dank je Chantal, voor het mooie boek, voor de eerlijkheid van je gevoelens, het raakt me diep en geeft me vertrouwen te geloven in mezelf en in anderen.

Warme groet,

Anneke

Delen!
Anneke

Een regelrechte aanrader, dit boek! Want als we allemaal ‘Anders gaan denken’ worden alle misstanden die onze maatschappij nu nog in z’n greep lijken te houden – zoals ongelijkheid, machtsmisbruik en eigenbelang - binnen afzienbare tijd opgelost en overbodig!!  

Marga

Vond het boek echt geweldig! Raad iedereen dus aan om hem snel te bestellen zodat je hem lezen kan!! Op naar het volgende!!

Nita

Hallo Chantal, Het heeft even geduurd, maar ik heb je boek dan nu eindelijk met veel plezier gelezen. Een origineel verhaal, apart door de raamvertellingen. Het speelt zich af in een tijd/context die een soort van heimwee oproept, hoewel het gedeelte van de vrije liefde niets voor mij zou zijn...Al... Lees meer...

Hallo Chantal,
Het heeft even geduurd, maar ik heb je boek dan nu eindelijk met veel plezier gelezen. Een origineel verhaal, apart door de raamvertellingen. Het speelt zich af in een tijd/context die een soort van heimwee oproept, hoewel het gedeelte van de vrije liefde niets voor mij zou zijn…Al met al mooi en met een open einde, dus nu maar wachten op je volgende boek.
Groetjes,
Maria

Delen!
Maria

Ik heb het boek gelezen en vond het echt een mooi geschreven persoonlijk verhaal met een hele leuke wending aan het einde ... Als je weer een nieuw boek hebt geschreven houd ik me van harte aanbevolen!

Danny

Heerlijk boek en een aanrader voor onder de kerstboom! Genoten van de visioenen. Was het maar zo'n feest.. Bedankt voor het leesgenot Dirk.

Dirk Geelhoed

De inhoud van dit boek is een onewayticket to Paradise.. Lees met je hart en verruim je kaders.. Bevrijdt je van Illusies en Leef.. Hier, nu, Eeuwig.. Wees geen marionet in een veel te langdurend spel. 2012..., Het is Tijd..

Esther

Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Dus ben gisteren aan het einde van de middag lekker in de tuin gaan zitten om te lezen. En ik heb het boek in 1 keer uitgelezen. Wat een prachtig verhaal! Knap bedacht! Ik heb trouwens ook wel wat met die regio die je... Lees meer...

Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Dus ben gisteren aan het einde van de middag lekker in de tuin gaan zitten om te lezen.
En ik heb het boek in 1 keer uitgelezen. Wat een prachtig verhaal! Knap bedacht!
Ik heb trouwens ook wel wat met die regio die je beschrijft, één van de mooiste en qua historie (de Katharen) interessantste van Frankrijk.

Delen!
Renate

Op de website van Ezzulia las ik het voorsteldraadje van Chantal, waarin ze zich voorstelt als transgender. Mede door haar openhartigheid was ik nieuwsgierig naar haar website en naar de roman die ze had geschreven (De nacht dat de sterren dansten) en in eigen beheer heeft uigebracht. Na enkele leesfragmenten... Lees meer...

Op de website van Ezzulia las ik het voorsteldraadje van Chantal, waarin ze zich voorstelt als transgender. Mede door haar openhartigheid was ik nieuwsgierig naar haar website en naar de roman die ze had geschreven (De nacht dat de sterren dansten) en in eigen beheer heeft uigebracht. Na enkele leesfragmenten op haar website gelezen was ik geïntrigeerd.

In het begin moest ik nog een beetje in het verhaal komen en wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, maar al snel kreeg het verhaal me in zijn greep en wilde ik doorlezen. Chantal schrijft heel meeslepend en beeldend waardoor het bijna lijkt of je zelf in 1145 rondloopt en meekijkt door de ogen van Shantah. De Katharen waartoe Shantah behoort, leven een heel liefdevol leven waarin ze openstaan voor iedereen en de goddelijkheid beleven met wie ze willen zonder dat er jaloezie voorkomt. De nacht dat de sterren dansten is een eerlijk verhaal over liefde, leven zonder jaloezie, en jezelf openstellen. Het leest als een sprookje zonder dat het zweverig wordt en ik heb het met veel plezier gelezen.

Dank je wel dat ik het boek mocht lezen!

Liefs Marieke

Delen!
Marieke

De nacht dat de sterren dansten, wow wat een zalig boek. Het duurde eventjes voordat het verhaal me volledig in zijn greep kreeg maar toen was er geen ontkomen meer aan, alles moest wijken voor de rest van het verhaal. Kippenvel van herkenning, was het leven maar als in de... Lees meer...

De nacht dat de sterren dansten, wow wat een zalig boek.
Het duurde eventjes voordat het verhaal me volledig in zijn greep kreeg maar toen was er geen ontkomen meer aan, alles moest wijken voor de rest van het verhaal.
Kippenvel van herkenning, was het leven maar als in de tijd van haar, zonder jaloezie en zonder angsten. Een absolute reis door het heden naar het verleden en weer terug.
Voor mij een openbaring van inzichten waarbij ik hoop dat vele, net als mij, het geweldige gevoel weten op te pakken en het mee te nemen naar het nu!

Delen!
Karina

Ik heb het boek uit en ik heb er echt van genoten. Er zat echt goed de vaart in en het verhaal is net of dat ik er zelf bij was. Ik kan mij zulke dingen ook helemaal voorstellen, ook al lijkt me het wel heel verwarrend, mocht dit echt... Lees meer...

Ik heb het boek uit en ik heb er echt van genoten. Er zat echt goed de vaart in en het verhaal is net of dat ik er zelf bij was. Ik kan mij zulke dingen ook helemaal voorstellen, ook al lijkt me het wel heel verwarrend, mocht dit echt gebeuren. Terwijl het volgens mij de hele dag door gewoon ook gebeurt, dat andere delen van jezelf inhaken, je gedachtenpatronen etc etc.
Dus ik heb genoten…maar..wat is nou toch dat geheim hahahaha en ik ben ook nog meer benieuwd naar de verhaallijn van de ring van Atlantis
Dus je heb nog genoeg leesvoer om verder te gaan, lijkt mij zo:-)
Liefs

Ellen

Delen!
Ellen

Wat een mooi en origineel boek! Een apart boek, het nodigt uit om het snel uit te lezen, je wilt gewoon weten hoe het afloopt en als het uit is vraag je je af of dit een waargebeurd verhaal is of dat het 'slechts' een verhaal is, of van allebei... Lees meer...

Wat een mooi en origineel boek! Een apart boek, het nodigt uit om het snel uit te lezen, je wilt gewoon weten hoe het afloopt en als het uit is vraag je je af of dit een waargebeurd verhaal is of dat het ‘slechts’ een verhaal is, of van allebei een beetje? In elk geval geen saai boek en een leuk idee voor een verjaardagscadeau voor iemand anders! Als je de titel leest weet je niet zo goed wat je moet verwachten, maar dat is juist het verrassende van dit boek! Kortom: gewoon lezen dus! De levering verliep ook zeer vlot, niks op aan te merken! Met dank aan schrijver Chantal Holleman!

Delen!
Slippersnet

Ik heb jouw boek gekregen van Peter Willemen een vriend van jou en een hele oude vriend van mij. Heerlijk om te lezen en beleven, herkenning er is meer tussen hemel en aarde dat is ook mijn ervaring. Een heel mooi verhaal! Liefs Melchiore

Melchiore

Ik heb genoten van je boek, behalve dat het leuk en mooi is om te lezen vind ik het ook knap hoe je bepaalde kennis hebt samengebracht en hebt 'verklaart' waarom bepaalde mensen zich niet thuis in dit lijf of leven voelen , een aanrader om te lezen en eigenlijk... Lees meer...

Ik heb genoten van je boek, behalve dat het leuk en mooi is om te lezen vind ik het ook knap hoe je bepaalde kennis hebt samengebracht en hebt ‘verklaart’ waarom bepaalde mensen zich niet thuis in dit lijf of leven voelen , een aanrader om te lezen en eigenlijk hoop ik op een vervolg …..

Knuff van mij en veel succes met dit’ kind ‘van jou !!

Liefs,
Ella

Delen!
Ella

Samen met een goede vriendin bezoekt Paul een oude burcht in Zuid-Frankrijk, waar een symposium over het klimaat gehouden wordt. In de prachtige burchttuin krijgt hij een visioen. Hij maakt contact met een vrouw uit een ver verleden. Chantah, die zijn zielsverwante blijkt te zijn, nodigt Paul uit om terug... Lees meer...

Samen met een goede vriendin bezoekt Paul een oude burcht in Zuid-Frankrijk, waar een symposium over het klimaat gehouden wordt. In de prachtige burchttuin krijgt hij een visioen. Hij maakt contact met een vrouw uit een ver verleden. Chantah, die zijn zielsverwante blijkt te zijn, nodigt Paul uit om terug te gaan in de tijd, naar het jaar 1145. Een tijd waarin “de andersdenkenden” in harmonie leefden met elkaar en zonder jaloezie elkaar lief hadden. Een tijd waarin je zonder angst en terughoudendheid jezelf kon zijn. Paul stelt zich open en leert deze wereld kennen. Terwijl hij zelf en de mensen om hem heen merken hoe hij verandert, beleeft hij steeds intenser deze wereld en gaat op zoek naar de Waarheid.

Ik zou De Nacht dat de Sterren Dansten willen omschrijven als puur. Al lezende voel je dat het met veel liefde en toewijding geschreven is. De onderliggende boodschap is erg mooi in het boek verwerkt. Door de vlotte schrijfstijl laat het zich ook heel makkelijk lezen. Het is een mooi boek en ik heb het met plezier gelezen. Toch is het enorme enthousiasme van andere lezers bij mij wat uitgebleven. Doordat het boek in de recensies die ik tot nu toe heb gelezen zo bejubeld wordt, had ik hele hoge verwachtingen. Ik zie dit toch als een wat spiritueel getint boek en had daardoor vooral in het begin misschien wat moeite om me mee te laten nemen in het verhaal. Wat later kon ik me er wat makkelijker aan overgeven. Al met al vind ik De Nacht dat de Sterren Dansten een goed boek en zeker de moeite waard om te lezen. Chantal, ik wil je bedanken dat je mij deze gelegenheid hebt gegeven.

Delen!
C@rolien

De nacht dat de sterren dansten is een roman die je meeneemt op een reis naar het verleden en naar een tijd waarin de mensen elkaar respecteerden. Door de kompakte, beeldende en prettige manier van schrijven, vlieg je door het boek heen. Het neemt je mee naar een wereld waar... Lees meer...

De nacht dat de sterren dansten is een roman die je meeneemt op een reis naar het verleden en naar een tijd waarin de mensen elkaar respecteerden. Door de kompakte, beeldende en prettige manier van schrijven, vlieg je door het boek heen. Het neemt je mee naar een wereld waar men elkaar liefhad zonder voorwaarden.
Het boek raakt allerlei levensthema’s aan en verschaft je inzicht.
Sommigen mensen op zoek naar hun waarheid, anderen leven hun waarheid al.
Maar bovenal geeft het boek je een gevoel dat het leven de moeite waard is als je je hart weet te openen.
Een fantastisch boek en uniek in zijn soort.
Liefs
Vincent

Delen!
Vincent

Bedankt voor het schrijven van dit verhaal ,ik zal het met veel liefde bewaren. Lieve groetjes Romkje

Romkje

Ik, Robin heeft zijn lieve soulmate daisy ontmoet en zij heeft mijn ziel gelezen en mij dit boek gegeven. Ik zei haar wel dat ik bijna niet lees omdat ik dislectiesch ben en dus erg gauw de draad van een tekst kwijt ben. MAAR: Toen ik maar net begon in... Lees meer...

Ik, Robin heeft zijn lieve soulmate daisy ontmoet en zij heeft mijn ziel gelezen en mij dit boek gegeven. Ik zei haar wel dat ik bijna niet lees omdat ik dislectiesch ben en dus erg gauw de draad van een tekst kwijt ben.
MAAR:
Toen ik maar net begon in het herhaal werd ik er echt ingezogen en kon mezelf niet meer tegen houden, ik werd geboeid en hield het verhaal vast! Heerlijk gevoel.
Er was ook zoveel herkenning(en gevoel. Het moment van waar het communiceren met gevoel plaats vond wist ik wie ik was. Ik ben een gevoelsmens, maar al lezende ging ik steeds verder open staan. Ik herkende gevoels golven, het oogkontakt welke toegang geeft tot de ziel, dat praten met elkaar eigenlijk alleen een aanvulling is op het gevoel. De goddelijkheid beleven is echt een intens gevoel dat zo mooi is.
Ik herkende ook mijn soulmate. Heel dubbel want mijn soulmate is Daisy en in het boek werd ze Beatrice.
Door de vele herkenningspunten die ik bij mezelf vind werd ik 1 met Shantha en keek door haar ogen naar Beatrice.
Het is een heerlijk verhaal die mij een warm en goed gevoel geeft.
Het laat duidelijk zien wat wij op dit moment als mensen,in het algemeen, op deze wereld missen.
Namelijk gevoel naar elkaar toe.
dank mooie verhaal dat eigenlijk iedereen moet lezen xxx Robin

Delen!
Robin

Ik ging liggen in het gras, mijn ogen keken vol verwachting naar de sterren. Ik lag lekker, rook de geur van het gras en de afgestorven bladeren; zag af en toe een vliegtuig hoog in de lucht, hoorde het zoemen van de insecten en het gekwetter van de vogeltjes. Ik... Lees meer...

Ik ging liggen in het gras, mijn ogen keken vol verwachting naar de sterren. Ik lag lekker, rook de geur van het gras en de afgestorven bladeren; zag af en toe een vliegtuig hoog in de lucht, hoorde het zoemen van de insecten en het gekwetter van de vogeltjes. Ik deed mijn oogjes dicht, mijn gedachten zweefden overal naar toe, wie of wat ben of was ik?

Hoe vaak ik ook in de natuur, waar ook in de wereld ontspannen naar boven keek, liggend, zittend, slapend, dromend, ik heb nooit contact met een verleden gekregen. Laat staan met een verleden waarin mensen zonder jaloezie, zonder hebzucht of godsdienstverdwazing intens van elkaar kunnen houden.

Lang geleden deed ik mijn eerste rokje aan, het was zalig. Ik kreeg steeds meer contact met een wereld waarin mensen echt van elkaar houden, zonder hebzucht, jaloezie of godsdienstverdwazing. De sterren dansen ook overdag!

Lieve Chantal en Karin…dank je wel dat ik jullie heb ontmoet en bedankt voor het hele mooie boek.
Liefs xxx Vivonne

Delen!
Vivonne

Ik heb je boek met veel plezier en aandacht gelezen. Ook heb ik ervaren dat er veel thema's en onderwerpen aangesneden worden die best eens de aandacht mogen krijgen op een liefdevolle, zuivere manier. Ik hoop echt dat dit boek het eerste mag zijn van velen waarin de verhaallijn groeien... Lees meer...

Ik heb je boek met veel plezier en aandacht gelezen. Ook heb ik ervaren dat er veel thema’s en onderwerpen aangesneden worden die best eens de aandacht mogen krijgen op een liefdevolle, zuivere manier.

Ik hoop echt dat dit boek het eerste mag zijn van velen waarin de verhaallijn groeien mag. Ik ben heel erg benieuwd naar wat er gaat komen.

Ik wens je veel succes met de verkoop er van.

Liefs van Tineke.

Delen!
Tineke
19 januari 2018 moest ik alle gegevens en info aanleveren i.v.m. de rechtszaak die binnenkort zal plaatsvinden. Binnen 48 uur moest ik van alles in orde maken. Maandenlang hoor je niets, en dan pats boem. Snel, sneller, want voor de 19de moet het binnen zijn.

De rechter zal zijn oordeel baseren op de feiten en het inschatten van de andere componenten.

Dus als de rechter mijn verklaring leest, dan zal hij/zij alle feiten kunnen controleren en bevestigen dat:

 1. Ik eigenaar was van een eengezinswoning met NHG.
 2. Mijn ontslag.
 3. Woning te koop gezet via NVM makelaar.
 4. Ik aan de criteria voldeed.
 5. Restschuld bij verkoop 20,000 euro.
 6. Dat bedrag had ik niet.
 7. Mijn aanvraag via makelaar bij NHG.
 8. De afwijzing van NHG.
 9. Datum ondertekening notariële volmacht
 10. De verklaring van makelaar: “Chantal heeft ten alle tijde volledige medewerking verleend”
 11. Executieveiling van woning.
 12. Mijn rechtszaak tegen NHG.
 13. Het feit dat ik zonder advocaat voor de rechter stond, ook in hoger beroep! Omdat ik geen advocaat kon vinden die mij pro deo in BESTUURSRECHT wilde bijstaan!!
 14. Dat mijn rechtszaak werd behandeld als bestuursrecht!
Dan zal de rechter volgens mij tot de conclusie moeten komen dat er, zoals ik in de verklaring beweer, sprake is geweest van een oneerlijk proces, in meerdere opzichten:
 • De NHG had de restschuld van ca. 20,000 euro moeten betalen, maar ze speelden hard to get. En ze kwamen er mee weg.
 • Mijn zaak werd behandeld als bestuursrecht, waardoor ik geen pro deo advocaat kon vinden! (erg sluw gespeeld!)
 • De definitieve uitspraak van de rechter had ik kunnen weerleggen met bewijzen, maar er was geen mogelijkheid voor hoger beroep!

Ik zou een financiële compensatie moeten ontvangen voor alle ellende!

Maar goed, ik  weet inmiddels hoe deze wereld draait, money rules: het gaat niet over gelijk hebben, maar over gelijk krijgen. De NHG heeft het geld om te zorgen dat ze gelijk kregen! Dát is het  probleem met onze rechtsspraak! Ik begrijp nu het grote voordeel van een jury!

Dus sluit ik mijn verklaring af met een voorstel aan de rechter, omdat ik heel graag z.s.m. verder wil met mijn leven:

“Ik hoop en vertrouw dat u inziet dat ik normaliter nooit 100,000 euro zal kunnen afbetalen, ik leef op bestaansminimum. M.b.t. mogelijke toekomstige inkomsten wil ik een voorstel doen, omdat ik deze ellendige periode heel graag z.s.m. wil afsluiten. Zodat ik eindelijk verder kan met mijn leven… Zodra ik een schone lei heb, wil ik via crowdfunding geld inzamelen om het boek via betaalde internetmarketing opnieuw onder de aandacht te brengen. Crowdfunding om schulden af te lossen wordt niet toegestaan, daarom kon ik het eerder niet inzetten.


Als ik op de korte termijn over een schone lei beschik, dan ben ik bereid om uit de toekomstige boekverkopen enkele procenten (max 5%) af te dragen aan de schuldeisers, tot een, door u te bepalen, realistisch maximum bedrag is bereikt.
Toelichtend: Aan de hand van mijn ervaringen weet ik dat sommige betaalde internetmarketing kanalen economisch haalbaar zijn om te gebruiken, zoals Google Adwords. Via dit kanaal heb ik honderden exemplaren verkocht.


Ik verwacht/hoop dat ik via crowdfunding 10,000 euro of meer zal kunnen ophalen, waarna ik naast Google AdWords ook andere betaalde internetkanalen kan opstarten. Om te voorkomen dat ik de overeenkomst als een touw om mijn nek zal ervaren, wil ik akkoord gaan met een klein percentage, max. 5%, hetgeen in de praktijk waarschijnlijk betekent ca. 0,75/ exemplaar.


Aan mijn motivatie om te zorgen dat het boek een succes wordt hoeft u niet te twijfelen. De vele prachtige recensies bevestigen dat een (grote) lezersgroep het boek zeer waardeert. En het boek is FairTrade, dat maakt het enerzijds opmerkelijk, waardoor het boek zich verspreidt én anderzijds is de marge zodoende groot genoeg om betaalde internetmarketing te kunnen inzetten.
In het Nederlands taalgebied is het niet ongewoon dat 100,000 exemplaren worden verkocht, dat is mijn doel. Ik geloof voor 100% dat het haalbaar en realistisch is.”

In mijn eigen verklaring vertel ik hoe ik het zie:

Eigen verklaring.

Beste rechter,

Ik had een eengezinswoning met NHG waar ik met mijn partner en haar twee dochters woonde. Mijn partner accepteerde mijn transgender geaardheid. Ik was werkzaam als bedrijfsadviseur in de tuinbouw in loondienst.


Mijn transgender geaardheid werd gestaag duidelijker zichtbaar, in overleg met mijn werkgever werd ik ontslagen. Op persoonlijk vlak verdwenen familie en vrienden uit mijn leven. Het zwaarste was mijn zoon, hij was mijn alles, hij was 12, ook hij verbrak al het contact.


Hopeloos, radeloos begon ik aan een brief waarin ik hem wilde vertellen dat ik “gewoon” ben. Ondertussen solliciteerde ik volop. Na vele sollicitaties werd het mij glashelder; als ik in mijn sollicitatiebrief aangaf dat ik transgender ben, werd ik niet uitgenodigd, als ik het niet vermeldde werd ik soms uitgenodigd maar dan besefte ik tijdens het sollicitatiegesprek binnen één minuut dat ik de reiskosten had kunnen besparen.


Mijn partner zag de ontwikkelingen en besloot de relatie te beëindigen en vertrok. Hoewel ik nog geen moeite had om de hypotheek te kunnen betalen, zag ik wel donkere wolken aan de horizon, de woning was te duur en te groot, én ik maakte mij grote zorgen of ik werk zou vinden. Ik besloot geen risico te nemen, via een nvm makelaar zette ik de woning te koop.


De brief aan mijn zoon telde inmiddels 60 pagina’s, ik besefte dat mijn brief een boek zou kunnen worden, en als het boek “goed genoeg” zou zijn, zou het mij een nieuw bestaansrecht kunnen geven als schrijfster. Ik had de tijd tot maart 2011, vanaf dat ogenblik zou ik bijstand moeten aanvragen, dat wilde ik beslist niet. Zonder schrijfervaring begon ik, ik schreef dag en nacht.


Na verloop van tijd bleken drie uitgeverijen geïnteresseerd in het manuscript, ik verwachtte ca. 1/3 van de opbrengst, ca. 5 euro/exemplaar, dat leek mij fair, maar als onbekende debutant moest ik niet verwachten iets te verdienen. Ik kon mijn oren niet geloven. Ik besloot het boek zelf te verkopen, ik zag geen andere optie. Ik verkocht mijn auto en met het geld van mijn ontslagvergoeding was ik in staat het boek te produceren.


Dag en nacht zat ik op internet om het boek d.m.v. free publicity onder de aandacht te brengen, en op kleine schaal probeerde ik betaalde internetmarketing, ik had nauwelijks geld.


Maart 2011 stopte mijn ww-uitkering, de inkomsten uit de boekverkoop waren mager, onvoldoende, maar gelukkig waren veel recensies hoopvol. Ik vroeg geen bijstand aan, dag en nacht ging ik door met promoten/ verkopen via internet.


Mijn maandelijkse lasten waren veel te hoog, als een touw om mijn nek werd ik naar beneden gezogen. Ik leefde uiterst zuinig en probeerde 200 exemplaren per maand te verkopen, dat was mijn doel. Er waren maanden dat ik meer exemplaren verkocht, dan loste ik de hypotheekachterstand flink af, want ik verdiende ca. 10 euro per exemplaar. Maar per saldo veranderde mijn leven in een vreselijke nachtmerrie, nooit eerder had ik te maken gehad met aanmaningen, deurwaarders, incassobureaus etc. De situatie verslechterde.
Oktober 2011 kon ik niet verder, ik pleegde zelfmoord.


Toen had deze ellende moeten stoppen, maar ik werd opgenomen in het MFC in Rotterdam, daar heeft een financieel medewerker de bijstand aanvraag gedaan. Met terugwerkende kracht ontving ik een deel van de woonkosten terug, waarna ik de hypotheekachterstand grotendeels kon afbetalen.
Amstelhuys NV, de hypotheekverstrekker, heeft vanaf 2-12-2011 beslag gelegd op mijn uitkering.


Terug in mijn woning, voorjaar 2012, begon ik weer met de promotie van mijn roman, terwijl een financieel hulpverleenster meerdere keren per week langskwam om de financiële situatie zuiver te krijgen. Ze was druk bezig, ze ontdekte substantiële verschillen/fouten m.b.t. de hypotheekachterstand in mijn voordeel.


Op een avond werd ik echter rond 22:00 gebeld door iemand van de NHG die mij vertelde dat ik een hypotheekachterstand had van 25,000 euro en dat ik per direct moest kiezen tussen het ondertekenen van een notariële volmacht óf de woning zou per executieveiling worden verkocht. Ik schrok mij te pletter.
Ik vertelde de man dat hij fout was geïnformeerd, mijn hypotheekachterstand was slechts ca. 1,500 euro. Dat maakte voor hem geen verschil, zei hij, ik moest nu kiezen; of volledige medewerking of verkoop per executieveiling.
De financieel hulpverleenster deed alles wat ze kon, ze had meer tijd nodig, zij raadde mij sterk af om de volmacht te ondertekenen. Maar ik wilde volledige medewerking blijven verlenen, ik wilde binnen de lijntjes blijven kleuren.
Mijn financiële situatie was een drama, het notaris gebouw was in Rotterdam. Ik moest wachten tot het begin van de volgende maand voordat ik naar Rotterdam kon reizen om de akte te ondertekenen. De notaris liet mij weten uiterst verbaasd te zijn dat ik voor zo’n kleine achterstand een notariële volmacht moest ondertekenen.


Direct nadat ik de volmacht had ondertekend kwam een taxateur/fotograaf en een makelaar die de woning in de verkoop zette, voor de tweede keer. Ik was mij heel bewust dat ik m.i. in aanmerking had moeten komen voor de NHG toen mijn woning de eerste keer te koop had gestaan. Ik had 20,000 euro moeten bijbetalen, maar dat bedrag had ik niet, dus had ik de makelaar gevraagd het te regelen met de NHG, enkele dagen later liet de makelaar mij weten dat de NHG het niet accepteerde, de makelaar vroeg of ik het bedrag kon lenen. Nadat ik hem had verteld dat ik het bedrag niet kon lenen heeft hij de woning uit de verkoop gehaald, waarna ik een factuur ontving van ca. 700 euro. Ik was perplex.


Pas jaren later hoorde ik dat de NHG een zogenaamde “piepfactor” hanteert; pas als de consument flink piept wordt er tot actie overgegaan, als de consument niet piept ontvangt de makelaar een bonus. Dat wist ik niet, ik heb niet gepiept, ik heb hun beslissing geaccepteerd als een feit. Ik was wel overtuigd dat hun gedrag uiteindelijk in een rechtszaak zou worden bestraft, zolang ik binnen de lijntjes zou blijven kleuren, zolang ik zou blijven voldoen aan de criteria m.b.t. de NHG.


De woning stond voor de tweede keer te koop, terwijl ik dag en nacht op internet zat om het boek te promoten. Als ik een telefoontje ontving dat een bezichtiging op komst was, dan zorgde ik dat de woning er tijdens de bezichtiging tip top uitzag.


In de rechtszaak die later plaatsvond, en waar ik alleen tegenover twee advocaten van de NHG stond, heb ik de rechtszaak verloren omdat ik “onvoldoende had aangetoond dat ik volledige medewerking heb verleend m.b.t. de verkoop.”


Ik protesteerde, en vroeg de makelaar om een bewijs dat ik wél volledige medewerking had verleend, en ik ontving een mail waarin hij aangaf dat ik gedurende het gehele traject op een correcte wijze had meegewerkt aan een verkoop.
Die verklaring liet ik zien als bewijsstuk tijdens het hoger beroep bij Raad van State. Ik dacht dat ik daarmee de zaak zou winnen. Ook toen stond ik opnieuw alleen tegenover twee advocaten van de NHG. Opnieuw had ik geen advocaat gevonden die mij pro deo wilde bijstaan in BESTUURSRECHT. Mijn zaak werd behandeld als bestuursrecht!


De woning heeft een jaar te koop gestaan, daarna is het verkocht per executieveiling, op 25-5-2014. De restschuld ca. 100,000 euro.
Het hoger beroep tegen de NHG bij Raad van State verloor ik “omdat ik te lang had gewacht om de notariële akte te ondertekenen.”


Ik zou de financieel hulpverleenster haar verhaal laten doen, ik zou kunnen bewijzen dat ik moest wachten met het tekenen van de notariële volmacht totdat mijn uitkering was bijgeschreven, totdat ik naar Rotterdam kon reizen, maar er was geen mogelijkheid voor hoger beroep. De uitspraak was definitief.
Nadat ik besefte dat de restschuld definitief was, ben ik gestopt met de actieve promotie van het boek. Het had geen zin meer.


Ik zocht naar een minnelijke oplossing, ik had een idee: Na maandenlang onderhandelen bereikte ik een akkoord om 10,000 euro te betalen tegen finale kwijting. Met financiële steun van de sociale dienst heeft een financieel bureau een ondernemingsplan voor het boek gemaakt en het bureau zou een investeerder vinden.


Helaas heeft het bureau geen investeerder gevonden. Ik probeerde de financiering via andere wegen, zoals crowdfunding, te realiseren, maar helaas zonder succes. Ik hoopte van harte dat de schuldeisers akkoord zouden gaan met de laatst voorgestelde minnelijke schikking, dan zou ik eindelijk licht in de tunnel hebben gezien. Al jarenlang, vanaf begin 2012, wordt mijn uitkering gekort tot bestaansminimum, niet omdat ik onverstandige schulden heb gemaakt, maar omdat een gigantische restschuld m.i. volledig onterecht in mijn schoot werd geworpen.


Volgens mij was er geen sprake van een eerlijk proces, omdat ik zonder advocaat tegenover twee advocaten van de NHG stond, twee keer. Omdat de sluwe NHG advocaten de zaak onder bestuursrecht hebben laten behandelen. Zonder advocaat maakte ik geen schijn van kans. Ik ben nu 59 jaar, ik werk twee dagen/week als vrijwilligster voor een goed doel.


Ik hoop en vertrouw dat u inziet dat ik normaliter nooit 100,000 euro zal kunnen afbetalen, ik leef op bestaansminimum. M.b.t. mogelijke toekomstige inkomsten wil ik een voorstel doen, omdat ik deze ellendige periode heel graag z.s.m. wil afsluiten. Zodat ik eindelijk verder kan met mijn leven… Zodra ik een schone lei heb, wil ik via crowdfunding geld inzamelen om het boek via betaalde internetmarketing opnieuw onder de aandacht te brengen. Crowdfunding om schulden af te lossen wordt niet toegestaan, daarom kon ik het eerder niet inzetten.


Als ik op de korte termijn over een schone lei beschik, dan ben ik bereid om uit de toekomstige boekverkopen enkele procenten (max 5%) af te dragen aan de schuldeisers, tot een, door u te bepalen, realistisch maximum bedrag is bereikt.
Toelichtend: Aan de hand van mijn ervaringen weet ik dat sommige betaalde internetmarketing kanalen economisch haalbaar zijn om te gebruiken, zoals Google Adwords. Via dit kanaal heb ik honderden exemplaren verkocht.


Ik verwacht/hoop dat ik via crowdfunding 10,000 euro of meer zal kunnen ophalen, waarna ik naast Google AdWords ook andere betaalde internetkanalen kan opstarten. Om te voorkomen dat ik de overeenkomst als een touw om mijn nek zal ervaren, wil ik akkoord gaan met een klein percentage, max. 5%, hetgeen in de praktijk waarschijnlijk betekent ca. 0,75/ exemplaar.


Aan mijn motivatie om te zorgen dat het boek een succes wordt hoeft u niet te twijfelen. De vele prachtige recensies bevestigen dat een (grote) lezersgroep het boek zeer waardeert. En het boek is FairTrade, dat maakt het enerzijds opmerkelijk, waardoor het boek zich verspreidt én anderzijds is de marge zodoende groot genoeg om betaalde internetmarketing te kunnen inzetten.
In het Nederlands taalgebied is het niet ongewoon dat 100,000 exemplaren worden verkocht, dat is mijn doel. Ik geloof voor 100% dat het haalbaar en realistisch is.


DE RECHTER ZAL NAAR MOGELIJKHEDEN ZOEKEN OM MIJN VOORSTEL AF TE WIJZEN.

Misschien wijst de rechter mijn voorstel af omdat hij/zij twijfelt of ik het bedrag bij elkaar zal krijgen.

Schrijf je daarom AUB in voor de nieuwsbrief van de

CROWDFUNDINGSACTIE

Dan blijf je op de hoogte én hopelijk kunnen wij de rechter overtuigen!

Delen!

3 Comments

 1. Ankie schreef:

  Nou Chantal, ik wist al heel veel van je, we zijn al jaren bevriend en dragen elkaar ’n warm hart toe, ondanks dat we elkaar nog nooit in het echt hebben ontmoet en dat komt dus door jouw prachtige boek, het boek dat je naar die tijd terug zuigt en het mag beleven, zoals jij het ook bedoeld hebt, ben er nog van overtuigd dat we toen ook vrienden waren, je hebt het hierboven overtuigend beschreven, wat zitten die regeltjes toch allemaal raar in elkaar, je “vergeet” per abuis iets en je hangt er tig jaren of levenslang aan vast…
  Chantal, ik hoop dat dit voor jou De opening mag zijn naar financiele vrijheid en het ’n mogelijkheid mag gaan worden op ’n rustige “ouwe dag”, klinkt niet zo prettig, maar het is wel zo, stel dat je het allemaal gaat redden en dat je nog ’n rijke toekomst mag gaan krijgen hierdoor, dan hangt mijn galajurk nog steeds klaar om in de première van jouw film ( film van je boek) aanwezig te mogen zijn.
  We gaan duimen voor je, want er zit geen greintje kwaad in jou en laten ze nu maar ‘ns zien hoe het rechtssysteem in Nederland ook kan zijn.
  Toi Toi Toi !!!

  • Chantal schreef:

   Dank je Ankie. Dat klopt, ik heb deze vreemde, onterechte gigalast jarenlang stil gehouden, omdat ik niet de gevolgen kon overzien. Het is schandalig wat mij betreft. De grote belangen, in dit geval de NHG, zorgen juridisch dat alles klopt, maar er klopt geen bal van. Dat is ons rechtssysteem in de praktijk. Zoals ik vaak heb gehoord de afgelopen jaren: “Het gaat niet over gelijk hebben, maar gelijk krijgen”. Dit is een mooi voorbeeld; de NHG speelden het spel juridisch professioneel, waardoor ze gelijk kregen. Het heeft uiteraard tot gevolg gehad dat ik al zes jaar in deze bizarre situatie zit! Waardoor het voor mij onmogelijk is om het boek te promoten. Omdat mijn zaak nu eindelijk voor de rechter komt, heb ik besloten om nu alles-op-alles te zetten, zodat het hopelijk lukt. Zal het lukken? We zullen het zien. Ik ben blij dat ik via de nieuwsbrief jullie op de hoogte kan houden.
   De boekenbranche stamt uit het tijdperk toen internet nog niet bestond. FairTrade is wat mij betreft de toekomst.
   Trouwens, wat jouw galajurk betreft, wat mij betreft gaan we de première meemaken, dat staat op mijn bucket-list.. 🙂

   Liefs,

   Groetjes, Chantal

 2. Jos Mekes schreef:

  Dag Chantal,

  Ik ken je nog niet zo lang maar ik vind je een lief en vriendelijk mens. Het was me duidelijk dat jouw achterliggende jaren niet makkelijk waren geweest maar toch schrok ik na het lezen van hetgeen je schreef. Achter je glimlach moeten veel tranen zitten en ik vind het ongelooflijk moedig en knap dat je naar buiten toe toch aardig en opgewekt bent. Je loopt in ieder geval niet met je ziel onder je arm terwijl je daar meer dan alle reden toe hebt
  Ik vind het diep triest dat je je recht in je eentje moest proberen te halen en dat geen advocaat te vinden was die je bij kon/wilde staan. Het recht is dan moeilijk zo niet onmogelijk te krijgen en dan wordt je veroordeeld voor het leven in jouw geval. Ik hoop van harte dat er bij de rechtzitting iemand is die je je kan/wil helpen je leven weer op de rit te krijgen zodat jouw toekomst er wat makkelijker uit gaat zien.

  Ik heb je boek in enkele dagen uitgelezen en ik vind het een echte page turner dat het ongetwijfeld goed zal doen in de verkoop. Ik meld me bij deze aan voor de crowdfundingsactie en ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Ik vind het mijn sociale plicht hieraan mee te doen en ik hoop voor je dat meer mensen dit zullen denken.

  Ik kan denk ik verder niets meer doen dan je sterkte en succes te wensen.

  Met vriendelijke groet,

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *