De nacht dat de sterren dansten, wow wat een zalig boek.
Het duurde eventjes voordat het verhaal me volledig in zijn greep kreeg maar toen was er geen ontkomen meer aan, alles moest wijken voor de rest van het verhaal.
Kippenvel van herkenning, was het leven maar als in de tijd van haar, zonder jaloezie en zonder angsten. Een absolute reis door het heden naar het verleden en weer terug.
Voor mij een openbaring van inzichten waarbij ik hoop dat vele, net als mij, het geweldige gevoel weten op te pakken en het mee te nemen naar het nu!

Karina

Op de website van Ezzulia las ik het voorsteldraadje van Chantal, waarin ze zich voorstelt als transgender. Mede door haar openhartigheid was ik nieuwsgierig naar haar website en naar de roman die ze had geschreven (De nacht dat de sterren dansten) en in eigen beheer heeft uigebracht. Na enkele leesfragmenten op haar website gelezen was ik geïntrigeerd.

In het begin moest ik nog een beetje in het verhaal komen en wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, maar al snel kreeg het verhaal me in zijn greep en wilde ik doorlezen. Chantal schrijft heel meeslepend en beeldend waardoor het bijna lijkt of je zelf in 1145 rondloopt en meekijkt door de ogen van Shantah. De Katharen waartoe Shantah behoort, leven een heel liefdevol leven waarin ze openstaan voor iedereen en de goddelijkheid beleven met wie ze willen zonder dat er jaloezie voorkomt. De nacht dat de sterren dansten is een eerlijk verhaal over liefde, leven zonder jaloezie, en jezelf openstellen. Het leest als een sprookje zonder dat het zweverig wordt en ik heb het met veel plezier gelezen.

Dank je wel dat ik het boek mocht lezen!

Liefs Marieke

Marieke

Met open mind ben ik begonnen in De nacht dat de sterren dansten..Ik had geen idee wat ik kon verwachten..Maar al heel snel werd ik meegesleept in het verhaal.. Chantal neemt ons van het heden mee naar het verleden, te weten 1145, en hoe langer en meer ik over die tijd las, hoe meer er in mij een verlangen groeide om in die tijd geleefd te hebben!
Het is ook een verhaal dat je leert lief te hebben zonder jalouzie of bezitsdrang.. Wat zou dat mooi zijn… De Goddelijkheid delen met iedereen die je lief is!
Chantal heeft het verhaal op een liefdevolle manier geschreven, het wordt nergens
“zweverig”… Integendeel, we kunnen er allemaal iets van leren… En O, Chantal..
Imagine van John Lennon was al een van mijn lievelingssongs, maar als ik er nu naar luister zal ik altijd aan jou denken, bedankt dat ik dit boek mocht lezen!!! Kus!!!

Lenie

Ik heb het boek in één ruk uitgelezen! Prachtig verhaal en erg meeslepend geschreven, net of je het zelf beleeft!  Kopen dat boek !!!!!! het is een openbaring !!!!!!

De waarden en normen van de Katharen bevestigen wat ik al langer voelde in mijn Zijn en is nu bevestigd, ik was er ook eentje, want ik denk nog altijd zo…..

 

Spiritbie Trust

Het feit dat ik me verwant voel met de Katharen en de positieve uitstraling van Chantal hebben me uitgenodigd dit boek te kopen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad!
Al zeer snel werd ik meegezogen in het verhaal en leek het alsof ik zelf één van de hoofdpersonages was die alles beleefde…
Het gedachtengoed dat duidelijk naar voor komt in dit boek, bevestigt mijn eigen gevoel van hoe Liefde kan zijn…. pure Liefde, zonder bezitsdrang of jaloezie, maar de ander gewoon laten zijn wie hij of zij is en samen genieten van de Goddelijkheid die we allen in ons dragen…
Prachtig verhaal, en zeer goed geschreven, zonder overbodige poespas over de geschiedenis rond “de strijd der Katharen”, maar eindelijk een boek dat over de mensen zelf gaat, hun waarden en normen, maar vooral de enorme Liefde die er was onder elkaar !

Een absolute aanrader !!!

Brigitte

In 2 dagen las ik dit boek uit, de boodschap die het verteld zou ik met iedereen willen delen maar ik vind eigenlijk dat je het boek gewoon moet bestellen en gaan lezen.

het boek raakte mij, het vertelde zo’n bijzonder mooi verhaal. Het is een boek met bijzonder veel passie is geschreven en dat merk je zodra je begint te lezen.Het raakt je, het ontroert je en ik denk dat ieder die dit boek zal lezen anders naar de wereld zal gaan kijken. Het is een boek dat je graag wil delen met de mensen om je heen die je lief zijn. Het boek raakte mij op een manier zoals ik het niet verwacht had.

Ik kan best meer over het boek vertellen maar eigenlijk vind ik dat je t zelf zou moeten lezen en zo zelf geraakt zal worden door dit geweldige boek.

Tegen de schrijfster Chantal Alais zou ik willen zeggen dat ik hoop dat ze zeker door zal gaan met schrijven en ik enorm van je mooie eerste debuut heb genoten!

Laura

In enkele dagen tijd had ik dit fantastische boek uitgelezen, alles moest wijken, en dan kwam het moment dat ik angst had dat het verhaal zou eindigen…zo voelde ik mezelf erbij betrokken.
Chantal wijst ons door dit prachtige boek dat zich afspeelt in verleden en heden een weg naar het licht. Wég uit de angst. Een boeiend verhaal geschreven vanuit het hart. Een aanrader voor iedereen die bezig is met waarheid en éénheid. Genieten !

Natascha Proost

Zelden een boek gelezen waarbij ik het zo erg vond dat ik het uit had! Was er nog lang niet klaar mee! Ben er nog lang niet klaar mee!

Heb genoten deze week! Hoop nog heel veel boeken van jou te mogen gaan lezen!

Ilse
1 2 3 4 5 6 7

Plaats uw review

Auteur Shantah Holleman