Jullie zoeken toch naar bijzondere, opmerkelijke verhalen?

Probeer een item over mij te maken, en zie wat er gebeurt… ūüôā Misschien heb jij, als journalist, al vaker van de eindredactie gehoord dat over het onderwerp waarover je wilde schrijven, niet geschreven zal worden. Sommige ontwikkelingen blijven (zodoende) voor het grote publiek verzwegen.

Waarom? Omdat de belangen te groot zijn.

Welke belangen?

Ik zal jullie vertellen zoals ik het zie, en het zou geweldig zijn als jullie het nieuws zouden verspreiden, want ver boven jullie/onze hoofden wordt volgens mij scherp in de gaten gehouden dat “de geldsystemen” niet in gevaar komen, de geldstromen moeten blijven stromen zoals ze stromen.

“Het boekenvak” heeft de controle over de mainstream media, maar laten we eens nadenken over het ISBN, de superhandige wereldwijde codering voor boeken. Het ISBN is volgens mij het ideale verdienmodel voor de mediaconglomeraten, de Elite, zoals familie B.

Het familiebedrijf is een mediaconglomeraat, oftewel een gigantisch groot mediabedrijf.

Iedere dag verschijnen er nieuwe boeken op TV in praatprogramma’s Is dat gratis reclame? NIets is gratis op TV.

Fam. B. verdient honderden miljoenen euro/ jaar, en dat wil de familie uiteraard graag zo houden.

Logisch, vandaar dat er tot nu toe nog geen woord geschreven of gesproken is over FairTrade Literatuur in de mainstream media.

Dat is erg jammer, want een ontwikkeling zoals FairTrade Literatuur zou op TV moeten komen, vind ik. Ter inspiratie!

Wordt het geen tijd dat de NPO media zich openen voor FairTrade Literatuur?!

 

Na meer dan 2,000 mails verstuurd te hebben naar (TV)media ingangen, zonder ooit √©√©n reactie te hebben ontvangen (ze hebben wel allemaal uitvoerig mijn website bezocht), heb ik afgelopen week de ombudsman van de NPO een mail gestuurd. Ik plak ‘m hieronder. Er staan wat taalfoutjes in, mijn excuses.

Beste ombudsman,

Lang heb ik nagedacht over deze e-mail, nu voelt het ogenblik goed.
Rond m’n veertigste, ca. twintig jaar geleden, besloot ik na jarenlang wikken en wegen om uit de kast te komen, als shemale. Mijn wereld stortte in.¬†Zoekende naar de waarheid over mijzelf besloot ik intu√Įtief te schrijven, waardoor mijn roman¬†De Nacht dat de Sterren Dansten¬†ontstond.

In de zomer van 2008 was ik met meerdere toonaangevende uitgeverijen in gesprek, die ge√Įnteresseerd waren in het manuscript, maar als onbekende debutant moest ik niet verwachten iets te verdienen. Ik kon mijn oren niet geloven! De drukkosten bedragen ca. 1,50, de consument betaalt 20 euro, maar ik, de auteur, moest niets verwachten.Dus besloot ik het boek anders te verkopen, rechtstreeks, via de website, als FairTrade, zo verdien ik wel iets.

De ge√Įnteresseerde uitgevers vertelden dat ik in de media, zelfs op TV zou verschijnen. Toentertijd was ik er nog niet klaar voor.
Enkele jaren later besloot ik de media te benaderen…¬†Hoewel ik sindsdien meer dan 2,000 mails heb verstuurd naar allerlei (TV)media ingangen, heb ik nog nooit een reactie ontvangen. NIETS.Ze hebben wel allemaal mijn website (www.sterrennacht.nl) uitvoerig bezocht.

Dat heeft mij ge√Įnspireerd om te onderzoeken waarom? Hoe verloopt de (internationale) boekenmarketing en boekenverkoop?
In een notendop: Bertelsmann kent u, u heeft er gewerkt. Dit mediaconglomeraat heeft een meerderheidsaandeel in ca. 150 uitgeverijen, het publiceert ca. 500 tijdschriften, het familiebedrijf is eigenaar van een scala aan TV en radiozenders, online podia én het heeft grote belangen in de boekretail, als voorbeeld: Bol.com begon als online boekverkoper, de naam betekent Beterlsmann Online.

Het mediaconglomeraat bezit de hele keten! Het heeft alleen manuscripten nodig. Jaarlijkse netto winst bedraagt ca. 400 miljoen euro, terwijl de meeste auteurs droog brood eten.
Het Bertelsmann imperium heeft m.i. de NPO omroepen volledig in de broekzak.

Dus vandaar mijn bericht aan u. Persoonlijk vind ik dat een ontwikkeling zoals FairTrade Literatuur een podium zou moeten krijgen bij de publieke omroepen.
Zoals ik deze mail begon, heb ik lang nagedacht over deze e-mail, nu voelt het ogenblik goed.

Tijdens het schrijven van De Nacht dat de Sterren Dansten heb ik de lat zo hoog mogelijk gelegd, ik wilde een literaire parel schrijven, een boek dat zou kunnen uitgroeien tot een internationale bestseller, omdat ik anders mijn inkomen zou moeten verdienen, als shemale, in de sex industrie.

Eergisteren is mijn “seksuele dienstverlening” website online gegaan,¬†www.shantah.nl¬†Het heeft zo moeten zijn.¬†Ik ben er klaar voor, ik voel nu trots.
Het zou heel mooi zijn als dankzij u alsnog FairTrade literatuur en mijn roman op TV onder de aandacht van het grote publiek zullen worden gebracht. Dat zou de doorbraak voor FairTrade Literatuur kunnen betekenen, een mooiere, eerlijkere wereld.

Met vriendelijke groet,

Chantal Holleman (Shantah)

Op TV praten over FairTrade koffie, bananen, chocolade… Dat mag…

Maar FairTrade Literatuur mag (nog) niet…

 

Al duizenden jaren worden boeken die een bedreiging vormen voor de bestaande belangen verbannen, verbrandt of geboycot. Anno 2019 wordt De Nacht dat de Sterren Dansten geboycot.

 

 

Rechter
Auteur Shantah Holleman

Door deze blog te delen steun je een mooie verandering!

Lees aub ook mijn klimaatblog, die geeft een andere kijk op het klimaatprobleem en de oplossing, en volgens mij verkleind die blog de politieke afstand tussen #groenlinks en #Fvd