Katharen

09_029

Voordat ik begon met schrijven wist ik weinig over de Katharen, en tijdens het schrijven kreeg ik een zeer sterk gevoel om niets over hen op te zoeken, maar om mijn gevoel te volgen.

Na afloop, zo’n 3,5 jaar later, was ik uiteraard heel benieuwd naar de reacties van “Katharen specialisten”. Bram Moerland en nog enkele specialisten bleken zeer geïnteresseerd, en ik stuurde ze een gratis exemplaar.  Daarna, enkele maanden later, heb ik ze meerdere keren gemaild, zelfs de telefoon ingesproken.  Maar nooit heb ik een reactie ontvangen. Niets.

Indirect heb ik wel begrepen (door wat Bram Moerland in de media heeft gezegd), dat hij zich afzet tegen het gedachtegoed. Het beeld dat ik van de Katharen geef, blijkt op sommige punten zeer sterk te verschillen van het “officiële” beeld. Maar het officiële beeld is gebaseerd op wat de Inquisitie heeft opgeschreven, zo’n 1,000 jaar geleden.

Na het schrijven van De Nacht dat de Sterren Dansten heb ik veel over de Katharen gelezen, op zoek naar bewijzen die kunnen bevestigen dat “mijn Katharen” hebben bestaan, en ik heb veel bewijzen gevonden. Ook ben ik naar de regio afgereisd, en ook op die reis heb ik veel bevestigen gekregen.

“Mijn Katharen” zijn totaal verschillend van het officiële beeld!


Heb ik het verhaal uit mijn duim gezogen? Of klopt het?

Katharen
Achtergrond Header

Wat is de Katharen voorspelling?


Volgens deze voorspelling zullen de inzichten van de Katharen 700 jaar na hun uitsterven weer herleven.

Het artikel verscheen in 2012, omdat het precies 700 jaar geleden was dat de Katharen waren uitgemoord.

De Nacht dat de Sterren Dansten verscheen in 2008. Tot vandaag (apr. 2017) heb ik nagenoeg niets over de voorspelling geschreven. Ik heb het vooral aan de lezers overgelaten.

Deze recensie zegt alles:

“Ik heb het boek in één ruk uitgelezen….. prachtig verhaal en erg meeslepend geschreven, net of je het zelf beleeft….. de waarden en normen van de Katharen bevestigen wat ik al langer voelde in mijn Zijn en is nu bevestigd, ik was er ook eentje, want ik denk nog altijd zo….. kopen dat boek !!!!!! het is een openbaring !!!!!!”

Wie heeft gelijk?

Koningin Eleanora van Aquitanië was andersdenkend. Haar opa, Koning…, was de eerste troubadour! Hij bezong zijn minnaressen. Vreemd gaan bestond wel voor de kerk, maar niet voor de koning.

Dankzij Koningin Eleanora was Occitanië gastvrij voor andersdenkenden.

Ik geloof dat “mijn Katharen” hebben bestaan, er waren volgens mij meerdere stromingen van andersdenkenden. De verschillen zijn enorm groot. Om een voorbeeld te geven:

Mitras. Toen ik de naam tijdens het intuïtief schrijven opschreef, had ik nog nooit over hem gehoord. Ik ging op onderzoek… Al snel vond ik informatie, wat blijkt!

De Romeinse Keizer Constantijn was een mitraïst, maar gedurende zijn leven is hij christen geworden. Dat gebeurde nadat het mitraïsme was samengevoegd met het christendom!!

De kerk was Constantijn zéér dankbaar. Was er sprake van omkoping? Waarschijnlijk wel.

Het woord Katharen stamt uit het Grieks, en betekent “de zuivere”.

“Mijn Katharen” waren nog zuiver, want zij geloofden in Mitras, de god van het Licht, en herdachten hem op 25 december, zoals al duizenden werd gedaan, voordat Jezus op die datum ten tonele verscheen.

In Occitanïe, nu zuid Frankrijk, zijn nog veel tastbare bewijzen dat vroeger de zon, het Licht, werd aanbeden…

katharen
Katharen. p. 2.
Katharen. p. 3.
katharen. p.4.

Door deze pagina te delen via sociale media steun je mij, en steun je een mooie verandering! Deel het met je vrienden!