Over het boek

Voordat ik begon met schrijven wist ik weinig over de Katharen, en tijdens het schrijven kreeg ik een zeer sterk gevoel om niets over hen op te zoeken, maar om mijn gevoel te volgen.

Na afloop, zo’n 3,5 jaar later, was ik uiteraard heel benieuwd naar de reacties van “Katharen specialisten”. Bram Moerland en nog enkele specialisten bleken zeer geïnteresseerd, en ik stuurde ze een gratis exemplaar.  Daarna, enkele maanden later, heb ik ze meerdere keren gemaild, zelfs de telefoon ingesproken.  Maar nooit heb ik een reactie ontvangen. Niets.

Indirect heb ik wel begrepen (door wat Bram Moerland in de media heeft gezegd), dat hij zich afzet tegen het gedachtegoed. Het beeld dat ik van de Katharen geef, blijkt op sommige punten zeer sterk te verschillen van het “officiële” beeld. Maar het officiële beeld is gebaseerd op wat de Inquisitie heeft opgeschreven, zo’n 1,000 jaar geleden.

Na het schrijven van De Nacht dat de Sterren Dansten heb ik veel over de Katharen gelezen, op zoek naar bewijzen die kunnen bevestigen dat “mijn Katharen” hebben bestaan, en ik heb veel bewijzen gevonden. Ook ben ik naar de regio afgereisd, en ook op die reis heb ik veel bevestigen gekregen.

“Mijn Katharen” zijn totaal verschillend van het officiële beeld!

Heb ik het verhaal uit mijn duim gezogen? Of klopt het? 

Lees meer over de Katharen en over FairTrade.

new thinking