Persbericht

Dit persbericht verscheen in 2011.

Persbericht: Over vijftig jaar is de wereldbevolking naar verwachting exponentieel gegroeid tot 14 miljard mensen, en de aardse voorraadkast zal nagenoeg volledig zijn geplunderd. Gedreven door kortzichtige economische belangen en strijdend om de laatste restanten voedsel en grondstoffen zal de mensheid in zwarte anarchie ten onder gaan. Behalve als er een koerswijziging plaatsvindt. Hoe dat kan, beschrijft Shantah in haar roman ‘De Nacht dat de Sterren Dansten’.


Het boek heeft al zeer lovende kritieken gekregen in De Telegraaf en het AD en van de publieksjury van de onafhankelijke Gouden Meeuw Literatuurprijs. ,,Dit boek laat de ontdekking van een andere weg zien!,” concludeert de jury in haar rapport. Ook op de website van het boek zijn de lezers lyrisch over het boek. ,,Ik denk dat iedereen die dit boek leest anders naar de wereld zal gaan kijken,” concludeert een van de recensenten. De Engelse vertaling stond al op de 1ste plaats in de categorie “New Thinking” in de Kobo charts.


Over Shantah.

Als 52-jarige werkloze transgender met een HBO-opleiding leidt Shantah een teruggetrokken bestaan. Als geen ander ziet zij hoe angsten, vooroordelen, intolerantie, kortzichtigheid, hebzucht en streven naar economisch gewin de mens in toenemende mate in haar macht heeft.


“Aan de ene kant explodeert de bevolking en aan de andere kant plunderen we de aarde. Steeds meer mensen hebben steeds minder te plunderen en over vijftig jaar is er helemaal niets meer te plunderen. Inmiddels weten we dat de aarde een oase is in een grenzeloze woestijn van leegte, gaswolken en rotsblokken. Een kosmisch paradijs. Daarom moeten we nu stappen zetten om het anders te gaan doen.”


Bewustwording + Actie = Verandering.

Met haar ‘bewustwordingsroman’ wil Shantah de lezer buiten de ‘normale’ kaders laten denken. Als lezer ontdek je de wereld door de ogen van een andersdenkende jonge vrouw; een middeleeuwse samenleving waar de mensen geloofden in het licht en de waarheid; een wereld vol levensgenot, vrijheid, passie en respect. Waar economische belangen niet bestonden; een witte anarchie.


Het verhaal speelt zich af bij de Katharen (van het Griekse katharsis, wat rein en zuiver betekent), een groep gelovigen die in het Zuiden van Frankrijk leefde. Omdat hun visie en taboedoorbrekende levensstijl niet strookte met die van het katholicisme, werden eind 11e en begin 12°e eeuw bijna een miljoen katharen op de brandstapel vermoord door de inquisitie en door een kruisleger dat de Paus naar Zuid-Frankrijk stuurde.


In haar roman laat Shantah plantenfysioloog Paul Janssen via visioenen terugkeren naar die tijd, wanneer hij in een middeleeuwse burcht in Frankrijk een klimaatcongres bijwoont. Hij legt contact met een zielsverwante, die hem, door haar ogen, die bijzondere wereld met totaal andere waarden en normen laat ontdekken.


Volgens het juryrapport kan het boek zich zelfs meten met de wereldwijde bestseller ‘De Celestijnse belofte’!


Net als de Katharen gelooft Shantah in reïncarnatie. ,,Mensen zijn in mijn beleving gevangen kosmische energie. En energie gaat toch nooit verloren? Mensen kunnen dus denken: “na mij de zondvloed”, maar als ze hier in de toekomst terugkeren belandden ze in een zelfgecreëerde puinhoop,” stelt zij.

De Nacht dat de Sterren Dansten  is Fair-Trade Literatuur, Shantah verkoopt haar roman zelf, via de website. Het boek heeft geen ISBN.

Voorkant positiviteit
Dankbaar voor iedere dag

Door deze pagina te delen via sociale media steun je mij, en steun je een mooie verandering! Deel het met je vrienden!