Skip to main content

Wat zijn Fairbooken?

By 31 juli 2019april 17th, 2023Shantah's Blog

FairTrade staat voor eerlijke handel!

 

De afgelopen tweehonderd jaar heeft de boekenbranche zich ontwikkeld: Kleine uitgeverijen, veelal familiebedrijven, groeiden dankzij succesvolle titels uit tot grote spelers, die vervolgens door bedrijfsovernames en fusies uitgroeiden tot mediaconglomeraten, dat zijn supergrote (familie)bedrijven die de hele keten bezitten; uitgeverijen – media – retail.

De internationale boekenbranche is uitgegroeid tot een systeem t.b.v. mediaconglomeraten, die zodoende jaarlijks honderden miljoenen euro’s netto winst in de (familie) broekzakken laten stromen! Terwijl de meeste auteurs droog brood eten. Dat is de realiteit anno 2019!

 

Het kan anders! Want door de opkomst van internet kan de auteur besluiten geen gebruik te maken van het systeem. De Nacht dat de Sterren Dansten is het eerste boek dat bewust geen gebruik maakt van het systeem, want De Nacht dat de Sterren Dansten heeft geen ISBN: Dát is FairTrade.

 

FairTrade in de media?!

Elk boek , ongeacht hoe mooi en/of spannend, heeft promotie nodig, maar het systeem heeft alle mainstream media promotionele podia in handen!! “Whoever controls the media, controls our minds”, zei Jim Morrison al zo’n 40 jaar geleden.

Het heeft 7 jaar gekost voordat NBD Biblion De Nacht dat de Sterren Dansten eindelijk opnam in de lijst waaruit alle bibliotheken kunnen putten, dat gebeurde na tussenkomst van de minister. Ook de NPO omroepen blijken niet geïnteresseerd FairTrade Boeken onder de aandacht te brengen! Praten op TV over Fairtrade bananen, koffie of chocolade is prima, maar met geen woord is er over FairTrade Boeken gesproken. De macht van de mediaconglomeraten is nog te groot.

Ondanks dat verspreidt De Nacht dat de Sterren Dansten zich, dankzij enthousiaste lezers! Lees de recensies.

 

Een oproep aan alle andere auteurs: WORDT AUB WAKKER!! De boekenbranche stamt uit de middeleeuwen! Verkoop jouw volgende boek ook als FairTrade! Dan kunnen we onze websites linken en collectief onze titels promoten, zoals bijv. via affiliate netwerken.

Als FairTrade auteur ben je de creator, de ondernemer en de verkoper. De rechten en de regie zijn in jouw handen!

Al duizenden jaren worden boeken die een bedreiging vormen voor de bestaande belangen verbannen, verbrandt of geboycot. Anno 2019 wordt De Nacht dat de Sterren Dansten geboycot.

 

Door deze blog te delen steun je een mooie verandering!

 

Hamer van de rechter 1
Het boek de Nacht dat de Sterren Dansten
Schrijvers pen
De waardering van www.sterrennacht.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 130 reviews.
%d