Skip to main content

Van A naar B, Ik begin trots te voelen

By 17 januari 2020april 17th, 2023Shantah's Blog

Van A naar B, Ik begin trots te voelen

Zoals zoveel andere mensen ben ik op weg van A naar een B, ik wil ‘iets’ bereiken. Mijn reis begon onbewust, ik was al tientallen jaren onderweg toen ik besefte dat ik naar B. probeer te reizen. Ik vergelijk het met een zalm die stroom opwaarts zwemt, terug naar de bron.

“Wat is jouw B?”

Mijn B is…  – en dat klinkt misschien in eerste instantie vreemd in de oren – een wereld waarin ik opnieuw geboren zou willen worden… Zoals we hier nu met elkaar leven, wil ik hier helaas maar beslist niet terug komen, in dit kosmisch wonder, voor minstens de komende 1,000 jaar. Tenzij…

Ik geloof dat de meeste mensen na hun overlijden ‘gewoon met een grote “ploep” opnieuw worden geboren en zullen leven. Een nieuw leven, nieuw lichaam, nieuwe kansen… Die ingeving, dat inzicht, kreeg ik tijdens het schrijven van De Nacht dat de Sterren Dansten, en ik wil het graag met de rest van de wereld delen…

Wij leven in een kosmisch wonder, een blauw paradijsje, we weten dat alles in het heelal is opgebouwd uit energie, wij zijn ook ‘slechts’ energie. En we weten dat energie niet verloren gaat, maar verandert. Ons collectieve doel zou volgens mij dan ook moeten zijn om hier in de toekomst in vrijheid, overvloed, respect en uiteraard in vrede(!!!), werkelijke vrede met elkaar samen te leven.

De wereld die we kennen, waar we in leven, is ontstaan door onze huidige denkkaders. Als we de wereld daadwerkelijk, structureel willen veranderen, dan vergt dat volgens mij een verandering in ons collectieve denken, bewustwording.

Bewustwording is een belangrijk gegeven

Bezoek aub Michel’s prachtige portfolio over De Nacht dat de Sterren Dansten.

Een mijlpaal!

Een paar jaar geleden zei een enthousiaste lezeres, nadat de Engelse vertaling van mijn boek – The Night the Stars Danced – verscheen, dat ik trots mocht zijn op wat ik had bereikt, maar ik voelde toentertijd geen trots.

Afgelopen week gebeurde plotseling iets waardoor ik wel ’trots’ voelde. Plotseling voelde ik het… 🙂

Op het traject van A naar B is nu dus het punt bereikt dat ik trots voel! Een mijlpaal, wat mij betreft.

Googelend vond ik allerlei negatieve synoniemen voor trots, zoals verwaand, arrogant, pedant, hooghartig, maar dat bedoel ik niet, Ik bedoel een compleet ander gevoel van trots. Trots voelen zonder verwaandheid, arrogantie, hooghartigheid.. Ik ben trots dat ik dit heb bereikt. Het is niet voor niets geweest! So far, so good.

Het is een goed gevoel, een positief gevoel dat – wat mij betreft – met dankbaarheid wordt geassocieerd. Ik voel dankbaar dat ik dit heb bereikt. Het was veel moeilijker dan ik had verwacht, en het duurde veel langer dan ik had verwacht, maar nu heb ik eindelijk een rustpunt bereikt, want ik voel trots. We zijn er nog niet, nog lang niet, maar trots ‘mogen’ we verder… 🙂

Michel Romijn heeft al heel veel voor De Nacht dat de Sterren Dansten betekend, afgelopen week heeft hij ‘het project’ in zijn digitale portfolio opgenomen. Toen ik de webpagina bezocht en las, voelde ik trots. Het geeft een goed, overzichtelijk beeld wat we de afgelopen jaren hebben bereikt.

Iedere nieuwe enthousiaste lezer(es) betekent een stapje verder op weg naar B, dat het nieuws zich verder verspreidt. Het nieuws dat helaas nog niet via de mainstream media wordt verspreidt… .

Al het werk van Michel vind ik prachtig, maar onderstaande video productie is mijn persoonlijke favoriet, een juweel van Michel Romijn:

.