Skip to main content

Vipassanaweb.nl is weer in eigen handen!

By 16 september 2021april 17th, 2023Shantah's Blog

In 2008, inmiddels lang geleden, toen ik besloot dat ik mijn roman De Nacht dat de Sterren Dansten zelf, rechtstreeks, via een website zou verkopen, moest ik een domeinnaam registreren.

Het werd vipassanaweb.nl

Deze naam had ik gekozen zodat het ‘hogere doel van het boek’ gelijk duidelijk zou worden: Het boek zat gekoppeld aan een web van vipassana’s.

Wat ik daarmee voor ogen had?

Zoals ik in het nawoord schreef van De Nacht dat de Sterren Dansten “Volgens mij zijn wij, als mens, het spoor volledig bijster”. Ik geloof dat het tijd is dat we evolueren.

Als De Nacht dat de Sterren Dansten een succes wordt doneer ik maar liefst 80% van de opbrengsten om één vipassana van de grond te krijgen. Eén voorbeeld van hoe (mooi) het leven kan zijn, als we durven anders te denken. Eén leefgemeenschap zoals de lezers in De Nacht dat de Sterren Dansten ontdekken.

Als de wereldbevolking ontdekt hoe mooi het leven kan zijn, zullen er meer vipassana’s ontstaan, waardoor een web van vipassana’s ontstaat.

Prachtige gedachte, maar de realiteit verliep anders.  Nadat m’n roman door de publieksjury van een literaire prijs was bejubeld, stortte mijn wereld in: Ik werd door Raad van State veroordeeld om 100,000 euro te betalen, zonder mogelijkheid om in hoger beroep te gaan!

Alles werd ontmanteld.

Toen ik probeerde opnieuw op te starten bleek dat vipassanaweb.nl een nieuwe eigenaar had. Ik baalde gigantisch, maar sterrennacht.nl was een betere, toepasselijkere domeinnaam.

De eigenaar van vipassanaweb.nl heeft de site recentelijk losgelaten en sinds gisteren staat vipassanaweb.nl eindelijk weer op mijn naam!

Het doel dat ik – inmiddels ruim 12 jaar geleden – voor ogen had, is nog het zelfde: Als De Nacht dat de Sterren Dansten een succes wordt, dan zal ik 80% van de opbrengsten doneren om één grootschalige leefgemeenschap te creëren, gebaseerd op De Nacht dat de Sterren Dansten. 

Als voorbeeld hoe mooi het leven kan zijn, als we durven anders te denken.

De betekenis van vipassana is om het leven te zien, zoals het werkelijk is.

De waardering van www.sterrennacht.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 130 reviews.
%d