Shantah's Blog

Over de groei van de Wereldbevolking en de kans op Godsdienstoorlogen

By mei 29, 2017 juni 25th, 2020 No Comments

28 mei 2017.

De groei van de wereldbevolking is één van de onderwerpen waar ik over wil schrijven, maar veel lezers wachten op het vervolg van De Nacht dat de Sterren Dansten.  

Daarom heb ik besloten om, voordat ik begin aan het vervolg, een aantal blogs te schrijven over onderwerpen die mij bezighouden, en die tot mijn stomme verbazing niet/nauwelijks, onvolledig of zelfs onjuist in de mainstream media onder de aandacht gebracht.

Ik begin met het volgens mij allerbelangrijkste onderwerp:

De (groei van de) wereldbevolking.

“What goes up, will come down”

Al ca. 300,000 jaar leven wij op aarde, maar vooral de afgelopen 100 jaar schiet de wereldbevolking als een raket omhoog!

Hieronder zet ik de feiten op een rijtje zodat je zelf een beeld kan vormen. Volgens mij staat de mensheid een gigantische nachtmerrie te wachten als er niets verandert…

Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat dit onderwerp niet uitvoerig op TV en in alle andere mainstream media onder de aandacht wordt gebracht!!!

Ruim twintig jaar woonde en werkte ik in o.a. in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Van dichtbij heb ik de explosieve wereldbevolkingsgroei meegemaakt.

Rond 1980 werkte ik gedurende twee jaar in Egypte, daarvoor had ik twee jaar in Saoedi-Arabië  gewerkt. Het verschil tussen de twee landen was enorm groot. In eerste instantie werd ik overdonderd door de enorme armoede in Egypte en het grote aantal bedelaars. Voor de meeste Egyptenaren was het leven zeer zwaar. Het land telde maar liefst veertig miljoen inwoners. Honderden keren, bijna dagelijks, werd mij gevraagd of ik een visum voor Nederland kon regelen, dat was (uiteraard) onmogelijk.

Mohammed was één van mijn assistenten, hij was een dertiger, getrouwd met vier kinderen; één zoon en drie tienerdochters. Met zijn gezin woonde hij in een klein, vervallen twee kamer appartementje van ca. 30 m2.

Tien jaar later keerde ik terug naar Egypte, ik was heel benieuwd hoe het land zich had ontwikkeld. Ik schrok mij te pletter! Er was weliswaar enige economische groei, maar de bevolking groeide veel sneller! Gedurende de tien jaar was de bevolking met twaalf miljoen mensen toegenomen! Waardoor de armoede en de werkloosheid verder waren toegenomen!

De drie dochters van Mohammed waren inmiddels moeders, ieder had drie kinderen, en twee dochters woonden nog bij hem, en waren alweer zwanger.

Wat geboortebeperking betreft; zelfs praten over geboortebeperking werd, EN WORDT, gezien als zondig.

Na die reis voorspelde ik de exodus vanuit Noord-Afrika naar Europa die wij vandaag zien.

Vandaag telt Egypte negentig miljoen inwoners!

Dit beeld geldt voor alle landen in het Midden-Oosten en Afrika.

Als wij, in Nederland, ons zouden voortplanten met dezelfde snelheid, dan telde Nederland vandaag ca. 45 miljoen inwoners! Probeer het voor te stellen…

De Feiten.

Op Facebook deelde overbevolking.nl – Club van 10 miljoen onderstaande grafiek, die de groei van de wereldbevolking duidelijk laat zien. Van 1 miljard naar 2 miljard duurde 123 jaar. Van 6 miljard naar 7 miljard duurde slechts 14 jaar.

Als deze lijn zich voortzet zal de wereldbevolking over 50 jaar met ca. vier á vijf miljard mensen zijn toegenomen. Oftewel, over 50 jaar leven er naar verwachting ca. 50% meer mensen op Aarde dan nu het geval is.

Voornamelijk in arme, zeer gelovige regio’s op Aarde is de bevolkingsgroei het grootst.

Onderstaande afbeelding laat duidelijk zien waar de groeiregio’s zijn:

groei wereldbevolking

De achtertuin van Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zijn regio’s op Aarde waar de bevolking het snelst toeneemt!

Geboortebeperking wereldwijd.

Onderstaande afbeelding laat zien in welke landen geboortebeperking wordt verboden:

Wat betekent dat voor ons? Een blik op de toekomst.

Onderstaande grafiek laat zien hoe de bevolkingen van Europa, Midden-Oosten en Afrika zich naar verwachting zullen ontwikkelen. De blauwe lijn is het aantal Europeanen. In de grafiek heb ik twee verticale lijnen getekend, om de bevolkingsgroei van 2000 tot 2050 weer te geven.

Over de periode 2000-2050 zal de bevolking in het Midden-Oosten met ca. 500 miljoen mensen toenemen en de bevolking in Afrika met ca. 1,6 miljard mensen. Gezamenlijk zal de bevolking “in onze achtertuin” dus met ca. twee miljard groeien!

Europa telt nu ca. 700 miljoen inwoners. En over 50 jaar?

De verschillen in welvaart tussen Europa en het Midden-Oosten en Afrika zorgen voor de aanzuigende werking.

Dertig jaar geleden zat Europa potdicht, nu niet meer!

De aantallen vluchtelingen die vanuit Noord-Afrika per bootje de Middellandse zee oversteken, met als doel Sicilië, zijn de afgelopen jaren met 400% per jaar toegenomen. In 2017 waren er dagen dat meer dan 3,000 vluchtelingen per dag arriveerden.

Hoewel de bestemming Sicilië is, gaan de vluchtelingen ervan uit dat ze snel worden opgemerkt door hulporganisaties, hetgeen meestal gebeurd, zie kaart links. De bootjes zijn dan ook tot de denkbeeldige nok gevuld, waardoor het risico op scheepsbreuk uiteraard toeneemt als ze niet tijdig worden gered.

VPRO Tegenlicht maakte een mooi portret van Leoluca Orlando, de burgemeester van de Siciliaanse stad Palermo, hij verwelkomt vluchtelingen in zijn stad. Op Sicilië staat de deur naar Europa wijd open…

Volgens de laatste cijfers zijn 93% van alle bootvluchtelingen die via Italië de EU binnenkomen geen “echte” vluchtelingen, maar economische migranten.

Het Vluchtelingenverdrag.

Het feit of iemand een “echte” vluchteling is, is gebaseerd op het VN vluchtelingenverdrag,  dat werd ondertekend in 1951.

In 1951 telde de wereldbevolking slechts ca. 2,5 miljard mensen. De globale situatie was compleet anders.

Volgens mij is de kans 100% dat in de nabije toekomst er oorlogen uitbreken in de Midden-Oosten en Afrika. Volgens het vluchtelingenverdrag is er dan sprake van “echte” vluchtelingen.

Oftewel, stel dat morgen In Egypte een burgeroorlog uitbreekt, dan hebben 90 miljoen Egyptenaren een vrijbrief om naar Europa te emigreren…

Sommige politieke partijen willen een “ruimhartig immigratiebeleid”. Hoeveel miljoen vluchtelingen kunnen/willen wij nog opnemen?! Voel de tegenstand.

Om over na te denken: Zelfs als de bevolking van Europa door een ruimhartig immigratiebeleid in 2050 zal zijn verdubbeld, dus dat betekent nog ca. 700 miljoen immigranten,  dan nog zal de bevolking in het Midden-Oosten en Afrika zich verdubbelen t.o.v. van de huidige situatie! En de situatie is nu al een drama, daarom vluchten ze!

HET IS HOOG TIJD VOOR VERANDERING… 

bewustwording

ANDERS ZAL DE GESCHIEDENIS ZICH VOLGENS MIJ HERHALEN: GODSDIENSTOORLOGEN.

Misschien lijkt het vergezocht, maar volgens mij zijn godsdienstoorlogen het logische gevolg van wat gaande is. Want het is een feit dat des te geloviger de mensen, des te meer kinderen ze voortbrengen.

Zie onderstaande grafiek. Opmerkelijk is de zeer snelle groei van het aantal moslims, en de afname van het aantal boeddhisten.

De verhoudingen veranderen:

Wat is de oplossing?!

Volgens mij is er slechts één positieve oplossingsrichting: Bewustwording.

Laat ieder mens op Aarde de feiten onder ogen zien, laat iedereen bewust worden, en laten we hopen dat het heel snel gebeurt! Want evolutionair gezien moet het morgen gerealiseerd zijn…

Mijn visie: Wij zijn sterrenstof dat tot leven is gekomen in een kosmisch paradijs. Wij kunnen het leven ervaren als Hemel én als Hel.

Gelovigen zijn van mening dat ze juist denken en handelen, maar de mensheid staat voor een nachtmerrie van gigantische omvang, omdat de gelovigen, door hun huidige denkkaders, de Hel op Aarde creëren voor toekomstige generaties!!

Als de gelovigen dat inzien, erkennen, én actie ondernemen, alleen dan zie ik een positieve toekomst. Anders helaas niet.

Veel gelovigen zien het leven als een test. Dit is volgens mij de allergrootste test, want jullie bepalen hoe de toekomst eruit zal zien, hier in dit kosmisch paradijs…

Hoe zal het leven hier zijn over 50 jaar, over 100 jaar?

De wereldbevolking: Wordt het Maximaal of Optimaal?

De wereldbevolking: Wordt het honger of overvloed?  Oorlogen of vrede? 

Laat de gelovigen het Licht zien.

Zie jij wat ik bedoel?

Zo ja, deel aub deze blog, bespreek het onderwerp met (gelovige) vrienden en familie, of word lid van de facebookgroep “Connect to the Movement”.

Lees er alles over!

Let us try to make a change, want zoals ik deze blog begon, ik vond het onbegrijpelijk dat dit onderwerp niet uitvoerig op TV en in alle andere mainstream media onder de aandacht wordt gebracht.

Het Toekomstbeeld.

Onderstaande peak prosperity grafiek laat goed zien hoe de situatie van de wereldbevolking zal verslechteren, als wij op deze manier doorgaan:

Liefs,

Shantah  (Chantal)

Al duizenden jaren worden boeken die een bedreiging vormen voor de bestaande belangen verbannen, verbrandt of geboycot. Anno 2017 wordt De Nacht dat de Sterren Dansten geboycot.

Door deze blog te delen steun je een mooie verandering! Deel het aub met je vrienden.