Skip to main content

Hedonisme in de vroege middeleeuwen

By 24 september 2019april 17th, 2023Shantah's Blog

Wat is hedonisme? In de filosofie is het hedonisme de leer binnen de ethiek die stelt dat genot (in algemene zin) het hoogste goed is. Het woord hedonisme is afgeleid uit het Grieks. Hèdonè betekent “genot”. Een belangrijke vraag binnen deze filosofie is wat het meeste genot geeft. Hoe zal de wereld eruit zien als we ons laten leiden door hedonisme?

 

Je kunt een samenleving ontdekken waar hedonisme heel gewoon was: De Nacht dat de Sterren Dansten is een prachtige, bekroonde roman; het verhaal neemt je mee, terug in de tijd, naar 1145, Occitanië, nu zuid Frankrijk.

 

Ontdek een samenleving waar hedonisme heel gewoon was… 

 

“Wat een boek!!!! Ik heb het gelezen, en wat heeft het een indruk op me gemaakt! Het boek had ik te leen van een vriendin van mij en zou het toch erg graag ook in bezit hebben. We zijn ons ‘bewust’ van een leven in Liefde en Licht, zonder oordelen en het loslaten van meningen. Natuurlijk lukt dit nog niet helemaal maar het boek heeft… “Lees meer…

 

Al duizenden jaren worden boeken die een bedreiging vormen voor de bestaande belangen verbannen, verbrandt of geboycot. Anno 2019 wordt De Nacht dat de Sterren Dansten geboycot.

 

Door deze blog te delen steun je een mooie verandering!

Bewustwording van je huidige bestaan
Jing Jang, een wereld in evenwicht