Jim Morrison was de zanger van The Doors, hij overleed in 1971. Hij sprak de wijze woorden “Whoever controls the media, controls the mind”. Blijkbaar zag hij wat er gebeurde, want gedurende de zestiger jaren ontstonden door overnames en fusies “mediaconglomeraten”; dat zijn mega grote (familie)mediabedrijven die mediaketens bezitten/controleren waardoor ze onze gedachten (en hun belangen) kunnen controleren.

Een voorbeeld: De (internationale) boekenbranche, in 1965 werd het ISBN geïntroduceerd, sindsdien ondertekenen auteurs wereldwijd contracten met uitgevers (agenten van het systeem), waardoor de auteurs de rechten afstaan en de mediaconglomeraten jaarlijks honderden miljoenen euro’s netto in de (familie)broekzakken laten stromen, terwijl de meeste auteurs droog brood eten.

Dat is niet eerlijk, dat is niet Fair, maar “it is our world”

De Nacht dat de Sterren Dansten is het allereerste FairTrade boek! (Het boek heeft bewust geen ISBN). Dat betekent als je besluit het prachtige boek te bestellen, dan bestel je het rechtstreeks bij Shantah, de schrijfster. Dus zonder tussenkomst van “het systeem”.

Het systeem brengt De Nacht dat de Sterren Dansten niet onder jullie aandacht, het boek is black-listed.

Dankzij nieuwe media, bijv. facebook, twitter of google ben je nu toch op de hoogte van het bestaan van het eerste FairTrade boek!

De Nacht dat de Sterren Dansten is bekroond, vertaald én je kunt het ook beluisteren!

 

“Dit boek laat de ontdekking van een andere weg zien! Het getuigt van een flinke portie denkwerk. De Nacht dat de Sterren Dansten kan zich meten met de Celestijnse Belofte!  Bron: Publieksjury Gouden Meeuw Literatuurprijs”

Lees De Nacht dat de Sterren Dansten ook! Of zeg het aub voort! Want…

Al duizenden jaren worden boeken die een bedreiging vormen voor de bestaande belangen verbannen, verbrandt of geboycot. Anno 2019 wordt De Nacht dat de Sterren Dansten geboycot.

 

Door deze blog te delen steun je een mooie verandering!